Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Reporteri bez granica kontaktirali kosovske vlasti zbog zabrane ulaska Vukmirović na KiM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

18. 08. 2023.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Reporteri bez granica kontaktirali kosovske vlasti zbog zabrane ulaska Vukmirović na KiM

Iz organizacije Reporteri bez granica obavestili su Udruženje novinara Srbije (UNS) da su kontaktirali kosovske vlasti zbog toga što je novinarki RTS-a i autorki emisije „Pravo na sutra“ Svetlani Vukmirović zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju.

Udruženje novinara Srbije (UNS) je prethodno Reporterima bez granica i drugim međunarodnim organizacijama poslalo pismo u kojem ih je obavestilo o zabrani ulaska na Kosovo i Metohiju ovoj novinarki. UNS ih je u pismima zamolio za podršku i reakciju, kako bi Svetlani Vukmirović bio omogućen nesmetan rad.

Evropska federacija novinara (EFJ), OBC Transeuropa (OBCT), Evropski centar za slobodu medija (ECPMF), Free Press Unlimited (FPU) i Safe Journalists su nakon toga u zajedničkom pismu koje su uputili Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ombudsmanu i Ministarstvu spoljnih poslova na Kosovu izrazili zabrinutost zbog slučaja novinarke Svetlane Vukmirović.

Podsetimo, Svetlana Vukmirović žalila se Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova jer joj više od pole godine nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju. Međutim, žalba je odbijena.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi