Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Ivan Miljković novac od novinarske nagrade uplatio u humanitarne svrhe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

27. 12. 2023.

Autor: J. Marković Izvor: UNS

Ivan Miljković novac od novinarske nagrade uplatio u humanitarne svrhe

Ovogodišnji dobitnik nagrade koju dodeljuje ogranak Udruženja novinara Srbija (UNS) na Kosovu i Metohiji, novinar Ivan Miljković, odlučio je da novčani deo nagrade uplati u humanitarne svrhe.

Glavni i odgovorni urednik portala Riznica koji je nagradu dobio u kategoriji „radijsko novinarstvo“ uplatio je polovinu novčanog iznosa za pomoć Ivoni Ivanović iz Kuzmina, kod Kosova Polja, koja se osam godina nalazi u dijabetičkoj komi.

Drugu polovinu Miljković je opredelio za porodicu kolege snimatelja sa TV Most Branka Spasića kome je početkom decembra do temelja izgorela kuća.

Novinar Ivan Miljković je istakao za UNS da je lep osećaj kada dobijete priznanje za svoj rad, ali je neopisivo lepši kada znate da time možete još nekoga da učinite srećnim, jer sreća vredi i lepa je samo dok se deli s nekim.

„Ni jednog trenutka se nisam dvoumio oko toga da novčani deo nagrade preusmerim u humanitarne svrhe. Dvoumio sam se samo između toga da li da novac uplatim Dragani Pavić iz Gračanice koja je zbog bolnih otoka na nogama vezana za krevet i 10 godina nije izašla iz kuće ili kolegi Branku Spasiću snimatelju TV Most kome je u požaru izgorela kuća, bukvalno do temelja", priča Miljković.

Dodaje da "kako smo u međuvremenu koleginica iz Večernjih Novosti Dragana Zečević i ja uspeli da organizujemo transport i Draganu Pavić smestimo u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, odlučio sam da deo novca uplatim kao pomoć kolegi Spasiću, a drugu polovinu za lečenje Ivone Ivanović iz Kuzmina koja je osam godina u dijebetičkoj komi. Neka ovo moje malo bude na pomoć Branku i njegovoj porodici i Ivoni i njenoj porodici i neka im Bog pomogne u njihovoj borbi”, rekao je novinar Ivan Miljković.

U obrazloženju ovogodišnjeg žirija koji je odlučivao o nagradama, u sastavu Predrag Rava, Milan Vlajić i Zoran Maksimović, stoji da radijska emisija „Kad reč iskoči od srce“ autora Ivana Miljkovića obrađuje zanimljivu temu veoma profesionalno i kreativno, sa adekvatnim sagovornicima, stručnim licima, ali i onima koji „žive“ ovaj dijalekt.

U obrazloženju žirija se dodaje da priča počinje iz škole, koja je čuvar našeg jezika, a da je u emisiji odličan izbor muzike, kao i sagovornika, te da ona ima istaknuti autorski pečat.

UNS-ov ogranak Godišnje novinarske nagrade dodeljuje drugu godinu zaredom u saradnji sa Misijom OEBS-a na Kosovu. Pored Miljkovića, ovogodišnji dobitnici nagrada su novinarka i urednica portala medijacentar.info Sanja Đokić i dokumentarista Žarko Joksimović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi