Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Nakon reakcije UNS-a i Poverenika za jezike, Centralna banka u Prištini obezbedila prevod na srpski jezik
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

31. 01. 2024.

Autor: J. Marković Izvor: UNS

Nakon reakcije UNS-a i Poverenika za jezike, Centralna banka u Prištini obezbedila prevod na srpski jezik

Nakon što su Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) i Kancelarija Poverenika za jezike u Prištini reagovali jer na događaju koji organizuje Centralna banka u Prištini nije obezbeđen prevod na srpski jezik, problem je rešen. Žalbu Povereniku zbog toga što nije obezbeđen prevod poslao je Medija centar u Čaglavici.

Kolege sa terena obavestile su Udruženje novinara Srbije (UNS) da je u međuvremenu obezbeđen prevodilac i da im je omogućeno da događaj, koji je u organiciji Centralne banke u Prištini, prate uz prevod na srpski jezik.

Podsetimo, Udruženje novinara Srbije (UNS) je sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) ranije danas, najoštrije protestovalo ovim povodom i sa zabrinutošću istaklo da je u danu kada je najavljeno ukidanje dinara u platnom prometu na Kosovu i Metohiji, ukinuto i pravo novinarima da prate događaj na maternjem jeziku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi