Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Đurić: Na KiM otvorena sezona lova na Srbe!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

11. 05. 2016.

Autor: E. A. Izvor: Alo

Đurić: Na KiM otvorena sezona lova na Srbe!

U Obiliću je juče napadnuta ekipa Televizije „Most“ iz Zvečana, a kako je prepričala novinarka Jasmina Stojković, napadač ih je prvo verbalno vređao, da bi snimatelja Bobana Sekulića udario i lopatom.

Mlađi Albanac prišao je našoj ekipi, psovao, vikao i vređao nas, govorio je šta ćete vi ovde, vaše mesto je u Beogradu, marš u Srbiju ispričala je Stojković i dodala da je napadač verovatno reagovao na beogradske registarske tablice njihovog automobila.

On je potom lopatom, koju je uzeo iz obližnje prodavnice, zamahnuo prema snimatelju i udario ga u ruku. Sve to je posmatrala velika grupa Albanaca, koja nije reagovala. Ekipa je pozvala policiju, koja je došla nakon desetak minuta, iako se policijska stanica u Obiliću nalazi u neposrednoj blizini mesta gde se sve to desilo. U međuvremenu, napadač je pobegao, a ekipa Televizije „Most“ odvedena je u policijsku stanicu, gde je dala izjave.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da je napad na ekipu TV „Most“ u Obiliću bio napad na Srbe i slobodu govora, izrazivši očekivanje da će taj događaj osuditi albanska novinarska udruženja, pokrajinske institucije i međunarodna zajednica.

Neophodno je da ta osuda dođe kako od pokrajinskih institucija tako i od novinarskih albanskih udruženja, kao i od predstavnika međunarodne zajednice koja ne sme novim pohvalama i novim otvaranjem vrata Prištini međunarodnim organizacijama da nagrađuje društvenu klimu u kojoj je večito otvorena sezona lova na Srbe rekao je on i objasnio da je televizijska ekipa za dlaku izbegla linč, zbog toga što je boravila u vozilu sa beogradskim registarskim tablicama i govorila srpski jezik. To je zasmetalo grupici ekstremista koji su ih napali.

Jedan od njih je čak kameramana TV „Most“ napao lopatom. To se sve dešavalo na samo 50 metara od lokalne policijske stanice kazao je Đurić. Prema njegovim rečima, brutalni napad predstavlja kontinuitet klime koja se stvara u južnoj pokrajini u kojoj se redovno i aktivno pothranjuje od strane najviših političkih predstavnika kosovskih Albanaca i koja nikada ne biva kažnjena već ignorisana i gurana pod tepih, ali i nagrađivana.

Zapaljena kuća povratnika

U selu Tomance u opštini Istok zapaljena je kuća Ljubomira Radojevića. Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić istakao je da je podmetanje požara na kuću koja se gradi za povratničku porodicu Radojević loša poruka i ona u velikoj meri ugrožava njen povratak.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi