Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Jevtić: Napad na srpske novinare - napad na slobodu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

11. 05. 2016.

Izvor: Tanjug

Jevtić: Napad na srpske novinare - napad na slobodu

Ministar za zajednice i povratak u kososvskoj vladi Dalibor Jevtić ocenio je da je napad na novinarsku ekipu Televizije Most-Radio Gračanice napad ne samo na slobodu izveštavanja srpskih medija na Kosovu i sa Kosova, već i napad na slobodu, suživot i bolju budućnost.

 

Jevtić ocenjuje da je mnogo incidenata prošlo nekažnjeno i da ovo znači da hitno neko mora da odgovora za ovaj, ali i sve ostale nerasvetljene napade, navodi se u saopštenju iz kabineta ministra. 

Jevtić će povodom najnovije situacije u kojoj je ugrožena sloboda na rad ljudi koji su danas izvešavali iz Obilića,  sutra posetiti prostorije Radio Gračanice i razgovarati sa novinarima koji su danas bili napadnuti na svom radnom mestu, i na taj način ovim novinarima ali i svima koji obavljaju ovu zahtevan i nimalo lak posao pružiti podršku u daljem radu.

 „Razočaran sam činjenicom da se ovako nešto na Kosovu danas desilo. Ponovo su novinari meta onih koji nisu spremni da prihate činjenicu da na Kosovu treba da slobodno žive i rade Srbi. 

Nismo zaboravili novinare koji su bili napadani, poput ekipe RTK2 i to ne tako davno, kao ni za nestale i ubijene novinare Radio Prištine Đure Slavuja i Ranka Peranića, zatim novinara prištinskog ”Jedinstva” i dopisnika ”Politike” Ljubomira Kneževića, zatim Aleksandra Simovića, Marjana Melonašija i Momira Stokuće, a evo danas su srpski novinari na Kosovu još jednom meta", istakao je Jevtić.

On je upozorio da je jedno od osnovnih ljudskih prava danas  pogaženo, a to je pravo na slobodan rad. 

"Činjenica je da su novinari obavljali svoj posao i da su napadnuti samo zato što su novinari srpke redakcije i to ozbiljno zabrinjava. Lično ću uložiti svoj autoritet svuda tamo gde bude trebalo da se o ovom incidentu najozbiljnije razgovara unutar institucija i od svih nadležnih tražiti više zalaganja u zaštiti ne samo novinara, već i zaštite suživota, slobode i bolje budućnosti“, istakao je Jevtić.

    Mlađi Albanac napao je danas ekipu Televizije Most iz Zvečana, dok je u Obiliću obavljala redovne zadatke, psovao ih, nazivao pogrdnim imenima, a snimatelja udario držalicom od lopate.

Video snimak agencije Tanjug možete pogledati OVDE.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi