Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Poništenje konkursa za direktora RTK2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

04. 07. 2016.

Izvor: www.radiokim.net

Poništenje konkursa za direktora RTK2

Na osnovu žalbe jednog od kandidata za direktora RTK2, inspekcija Ministarstva za rad u Vladi Kosova donela je odluku o poništenju konkursa za direktora ovog kanala, saznaje RTV Kim. Nakon završetka konkursa za direktora RTK2, jedan od kandidata Mihailo Šćepanović podneo je žalbu Ministarstvu za rad, koje je nakon mesec dana ispitivanja regularnosti našlo da većina kandidata, uključujući izabranog direktora Nikolu Krstića, ne ispunjava zakonom predviđene uslove.

Naime, od sedam prijavljenih kandidata za ovu poziciju, šestoro ne poseduje diplome nostrifikovne u kosovskom Ministarstvu obrazovanja, pošto su im diplome izdate na Prištinskom univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici, ili izvan Kosova.

Među ovih šestoro je i izabrani direktor Nikola Krstić, na čiji izbor je inspekcija ministarstva imala i dodatne primedbe zbog njegovog prethodnog angažovanja na mestu zamenika predsednika opštine Štrpce.

U obrazloženju odluke inspektora Ljuljzima Arnija, u koji je RTV Kim imala uvid, se navodi da je Radna grupa preporučila Krstića za direktora, iako je uvidom u Registar deklaracije o imovini Agencije za borbu protiv korupcije zaključila da je obavljao funkciju zamenika predsednika Opštine Štrpce do kraja novembra 2015. godine.

Arni u odluci podseća na Zakon o RTK po kome nijedno lice koje je obavljalo političku funkciju, uključujući funkciju visokog zvaničnika lokalne vlasti, ne može da se imenuje za člana menadžmenta, generalnog ili direktora radija ili televizije, te glavnog i odgovornog urednika.

Na osnovu odluke Inspektorata Ministarstva za rad poslodavac, odnosno RTK, je dužan da u roku od osam dana otkloni nepravilnosti, odnosno poništi konkurs, zatim da Bord RTK poništi izbor Nikole Krstića za direktora i ponovi konkurs za poziciju direktora RTK2.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi