Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  OEBS uručio UNS-u i UNK-u vodič za bezbednost i računare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

15. 12. 2016.

Izvor: www.rtvpuls.com

OEBS uručio UNS-u i UNK-u vodič za bezbednost i računare

Misija OEBS-a na Kosovu predala je danas Vodič o bezbednosi za medijske profesionalce koji izveštavaju o neredima i protestima Udruženju novinara Kosova i Udruženju novinara Srbije registrovanom na Kosovu. Vodič, koji je sačinila Misija OEBS-a blisko sarađujući sa udruženjima, sadrži korisne savete za novinare o tome kako da se ponašaju dok izveštavaju sa protesta i nereda.

Predsednik Udruženja novinara Kosova Shkëlqim Hysenaj i predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu Budimir Ničić zahvalili su se OEBS-u za podršku u unapređenju bezbednosti novinara na Kosovu i istakli značaj Vodiča o bezbednosti.

 

Dane Koruga, šef medijskog odeljenja Misije OEBS-a, ohrabrio je udruženja da nastave da podržavaju rad medija i dalje unapređuju bezbednost novinara.

„Nadamo se da će ovaj Vodič biti koristan alat za medijske profesionalce na dvostruki način, u saznanju kako da se izveštava u izazovnim situacijama i za obezbeđivanje sigurnosti dok se posao obavlja“, rekao je tom prilikom Koruga.

Misija OEBS je takođe uručila desktop kompjutere, laptopove i štampače udruženjima.

Vodič, na tri jezika, dostupan je ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi