Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  UNS Kosovo: „Beli božur“ Nenadu Rašiću - „Crni“ Branimiru Stojanoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

20. 12. 2016.

Izvor: UNS Kosovo

UNS Kosovo: „Beli božur“ Nenadu Rašiću - „Crni“ Branimiru Stojanoviću

Priznanje „Beli božur“ za najbolju saradnju s medijima, ove godine pripašće Nenadu Rašiću, poslaniku u Skupštini Kosova. Glasovima članova Udruženja novinara Srbije na Kosovu “Crni božur” za najlošiju saradnju sa medijima tokom 2016. godine pripao je Branimiru Stojanoviću, zameniku premijera Kosova.

 

U glasanju članstva UNS-a na Kosovu, ogranka Udruženja novinara Srbije, sprovedenog putem interneta, novinari su se odlučili da ove godine, priznanje "Beli božur" dobije Nenad Rašić, poslanik u Skupštini Kosova  jer je, kako većina ističe, bio spreman za saradnju sa medijima, redovno se odazivao na novinarske pozive i gostovanja u emisijama.

I ove godine drugo mesto za najbolju saradnju sa medijima pripalo je Domu kulture u Gračanici, dok je trećeplasirani na listi kandidata za “Beli božur” šef poslaničke grupe liste “Srpska” u Skupštini Kosova Slavko Simić.  Na listi za “Beli božur” našli su se još  Dalibor Jevtić, ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi, Opština Novo Brdo, Momčilo Trajković, Dinka Živalj, portparol misije EU na Kosovu i Milan Radojević, zamenik ministra kosovske policije.

Branimir Stojanović, zamenik premijera Kosova, koji se osim na listi za Crni našao prema predlozima članstva i na listi za „Beli božur“, najlošije je od svih predloženih kandidata tokom 2016. godine sarađivao sa medijima, te će njemu ove godine pripasti „Crni božur“.

Drugo mesto za najlošiju saradnju sa medijima tokom 2016.godine pripalo je sada već bivšem zameniku komandira Policijske stanice u Gračanici Bratislavu Trajkoviću, dok je na listi za „Crni božur“ trećeplasirani premijer Kosova Isa Mustafa.

Na listi kandidata za „Crni božur“ ove su se godine prema predlozima članova udruženja našli još i Ljutfi Haziri, predsednik opštine Gnjilane, Poslanički klub Srpske liste u Skupštini Kosova, Opština Klokot, Opština Zubin Potok, Opština Zvečan, Opština Severna Mitrovica, Policijska stanica Orahovac, Predrag Stojčetović, predstavnik Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije za KiM,  Ljubomir Marić, bivši ministar za upravu i lokalnu samoupravu u kosovskoj vladi, Dejan Pavićević, koordintor za vezu Vlade Republike Srbije sa prištinskim vlastima i Goran Rakić, gradonačelnik severne Mitrovice.

Nagrade Beli i Crni božur ustanovljene su sa namerom da ukažu na pozitivne primere i probleme u saradnji institucija na Kosovu i Metohiji sa medijima u njihovoj zajedničkoj misiji obaveštavanja javnosti i transparentnosti u radu.

Udruženje novinara Srbije na Kosovu organizovaće uručenje priznanja. O datumu i vremenu uručenja javnost će biti blagovremeno informisana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi