Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Nenadu Rašiću “Beli Božur“, „Crni“ i ove godine ostao neuručen
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

24. 12. 2016.

Nenadu Rašiću “Beli Božur“, „Crni“ i ove godine ostao neuručen

Priznanje „Beli Božur“ za najbolju saradnju sa medijima juče je uručeno poslaniku Skupštine Kosova Nenadu Rašiću. „Crni Božur“ za najlošiju saradnju sa medijima ostao je neuručen pošto se na dodeli priznanja, koje je organizovalo Udruženje novinara Srbije na Kosovu, Branimir Stojanović nije pojavio.

Predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu, Budimir Ničić, podsetio je da je ovo treća godina od kako je Udruženje ustanovilo priznanja kako bi se ukazalo na pozitivne i negativne primere saradnje pojedinaca i institucija sa medijima na Kosovu.

Obrazlažući ovogodišnja priznanja Ničić je kazao da su i ovoga puta članovi Udruženja novinara Srbije glasali putem interneta na osnovu čega se većina odlučila da priznanje za najbolju saradnju sa medijima za 2016. godinu pripadne  poslaniku Nenadu Rašiću.

 Kako je većina članova našeg udruženja istakla Nenad Rašić je uvek bio spreman na saradnju sa medijima, redovno se odazivao na novinarske pozive za izjave i gostovanja u emisijama i to u trenutcima kada možda i nije bilo politički popularno ili korisno da se pojavljuje u medijima. Pristajao je da govori o svemu što novinare zanima tako da je, mislimo,  „Beli božur“ zasluženo ove godine pripao njemu“, kazao je predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu Budimir Ničić.

Nenad Rašić zahvalio se svim novinarima koji su glasali za njega .

„Ponekad je nezahvalno davati izjave jer vrlo često  tako možete naljutiti nekog. Naša politička scena je veoma komlikovana i to se viđa svakog dana . Vrlo često mi je bilo teško da obrazlažem te momente . Osim motiva da iskreno predstavljam svoj narod radio sam to i zbog činjenice da se sopstveni stav mora izneti . Često sam se pitao da li je to vredno , da li je trebalo mudro ćutati? Ali kada ovako nešto dobijete, bez obzira koliko to nekome može da izgleda skromno, meni je veoma značajno jer su novinari najbolji kritičari nas političara. Vi ne samo da činite da budemo bolji političari nego činite nas i boljim ljudima“, rekao je Rašić i dodao da će se potruditi da nikada ne dobije „Crni božur“.

Član IO Udruženja novinara Srbije na Kosovu, Đorđe Jevtić, čestitao je Nenadu Rašiću na priznanju i napomenuo da je veoma važno unaprediti saradnju između političara i novinara jer se, kako je istakao, nalazimo na području gde je preko potrebno jedinstvo.

„Vi znate da sve ono što mediji nisu objavili, to ne postoji. To svaki političar treba da zna. Ako on ne daje izjave i izbegava da odgovori na pitanja taj jednoga dana neće politički postojati. Novinari će ga ignorisati i taj antagonizam postoji od kako postoji novinarstvo“, rekao je Jevtić.

I ove godine drugo mesto za najbolju saradnju sa medijima pripalo je Domu kulture u Gračanici, dok je trećeplasirani na listi kandidata za “Beli božur” šef poslaničke grupe liste “Srpska” u Skupštini Kosova Slavko Simić.  Na listi za “Beli božur” našli su se još  Dalibor Jevtić, ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi, Opština Novo Brdo, Momčilo Trajković, Dinka Živalj, portparol misije EU na Kosovu i Milan Radojević, zamenik ministra kosovske policije.

Branimir Stojanović, zamenik premijera Kosova, koji se osim na listi za Crni našao prema predlozima članstva i na listi za „Beli božur“, nije prisustvovao događaju koji je organizovalo Udruženje novinara Srbije na Kosovu pa je „Crni Božur“ ostao neuručen.

Drugo mesto za najlošiju saradnju sa medijima tokom 2016.godine pripalo je sada već bivšem zameniku komandira Policijske stanice u Gračanici Bratislavu Trajkoviću, dok je na listi za „Crni božur“ trećeplasirani premijer Kosova Isa Mustafa.

Na listi kandidata za „Crni božur“ ove su se godine prema predlozima članova udruženja našli još i Ljutfi Haziri, predsednik opštine Gnjilane,  Poslanički klub Srpske liste u Skupštini Kosova, Opština Klokot, Opština Zubin Potok, Opštin Zvečan, Opština Severna Mitrovica,  Policijska stanica Orahovac, Predrag Stojčetović, predstavnik Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije za KiM,  Ljubomir Marić, bivši ministar za upravu i lokalnu samoupravu u kosovskoj vladi, Dejan Pavićević, koordintor za vezu Vlade Republike Srbije sa prištinskim vlastima i Goran Rakić, gradonačelnik severne Mitrovice.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi