Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  UNS/DNKiM: Pitamo TV Most za razloge neemitovanja emisije „Sporazum“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

13. 04. 2017.

Izvor: UNS/DNKiM

UNS/DNKiM: Pitamo TV Most za razloge neemitovanja emisije „Sporazum“

Ogranak Udruženja novinara Srbije - Društvo novinara Kosova i Metohije javno pita TV Most iz Zvečana zbog čega sinoć nije na svom kanalu emitovala emisiju „Sporazum“ u kojoj su gosti bili Željko Tvrdišić, novinar i dopisnik TV B92 sa Kosova, Zekerija Šabani, član Saveta za Štapu Kosova i Budimir Ničić, predsednik UNS/DNKiM.

Emisija sa temom „Kosovo i izbori“, koja je dostupna na https://www.youtube.com/watch?v=e1gAgaLIvVg, se prema projektu NVO „Aktiv“ emitovala u istom terminu na svim kanalima nezavisne TV i RTV KIM. TV Most emisiju međutim nije emitovala niti je javnost obavestila o razlozima ovakve odluke.

Miodrag Milićević, direktor NVO „Aktiv“, kaže da je TV Most prema projektu bila u obavezi da emituje emisiju „Sporazum“ ali da njega niko iz TV Most nije obavestio zbog čega je emitovanje izostalo, niti je prethodno dobio obaveštenje da emisija neće biti emitovana.

UNS/DNKiM podseća javnost da TV Most ni 2. marta 2016. godine nije emitovala emisiju „Sporazum“ u kojoj je bilo troje novinara među kojima i  Budimir Ničić, predsednik UNS/DNKiM.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

13.04.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 16:59

JASNO JE!

Ko je pogledao, može da mu bude jasno. Nisam najbolje upućen u stanje, ali voditeljka sa pitanjima, pa onda gosti (p0sebno dopisnik Glasa Amerike Srbin i Albanac koji govori na svom jeziku i hvali "državu" i "svog predsednika, a vidi se po saslušanom pitanju da zna srpski) krmane emisiju u pravcu koji mi nije prijao u Srbiji. Možda su na "Mostu" to imali u vidu. Nisam za zabrane, ali zar nije pravo uredništva da donosi odluke prema svojim pravilima? Saopštenje u tom pogledu nije adekvatno obrazloženo i neupućenom stvara sliku o nedopuštenoj cenzuri.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi