Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  UNS na Kosovu održao redovnu Godišnju skupštinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

05. 12. 2017.

Autor: M. Simić Izvor: UNS

UNS na Kosovu održao redovnu Godišnju skupštinu

Udruženje novinara Srbije na Kosovu (UNS na Kosovu) održalo je danas u Gračanici redovnu Godišnju skupštinu na kojoj su predstavljeni Godišnji izveštaj o radu i smernice za dalji rad. Članovi Udruženja nominovali su kandidate za Beli i Crni Božur i izneli probleme i izazove sa kojima se suočavaju. Predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu Budimir Ničić kazao je, predstavljajući Godišnji izveštaj, da su u njemu sažete sve aktivnosti koje su obeležile period od godinu dana, zaključno sa 1. avgustom 2017. godine.

„Više od 30 saopšenja za javnost, okruli stolovi o kršenju medijskih zakona, tribine i seminari o novinarstvu samo za proteklih godinu dana jasan su pokazatelj da smo se aktivno trudili da opravdamo osnovni i najvažniji cilj Udruženja, a to je zaštita novinarske profesije“, kazao je Ničić.

On je ukazao na potrebu projektnog finansiranja Udruženja, pre svega u izradi „Novinarske hronike“ koja bi bila svedok jednog vremena o novinarstvu na Kosovu, a na čemu radi dugogodišnji novinar Đorđe Jevtić.

Nino Brajović je u ime UNS-a prisutnim novinarima preneo reči podrške predsednika Vladimira Radomirovića navodeći da je UNS na Kosovu polednjih godina postao prepoznatljiv pre svega svojom efikasnošću i razumevanjem za kolege na Kosovu.

Nakon jednoglasnog usvajanja godišnjeg izveštaja prisutni članovi UNS-a na sednici su predložili kandidate za Beli i Crni božur čija će dodela biti oranizovana u drugoj polovini decembra.

Članovi novinarskog udruženja na sednici su izneli i probleme svojih medijskih kuća koji se odnose na nedostatak finansijskih i tehničkih sredstva, kao i na nedostupnost institucija.

Na sednici je izabrana i grupa novinara koja će zatražiti sastanak sa predstavnicima Srpske liste radi, kako je rečeno, prevazilaženja problema u saradnji ove liste sa većinom srpskih medija na Kosovu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi