Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Dragiša Milović o ubistvu Olivera Ivanovića i izveštavanju TV Most
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

30. 01. 2018.

Izvor: UNS, radiokim.net

Dragiša Milović o ubistvu Olivera Ivanovića i izveštavanju TV Most

Predsednik Građanske inicijative "Za naš Zvečan" Dragiša Milović juče je u emisiji "Slobodno srpski" govorio o stanju na Kosovu i Metohiji nakon ubistva Olivera Ivanovića, ali i izveštavanju TV Most, jednog od najgledanijih medija na srpskom jeziku na KiM, o njemu i Ivanoviću. „Šta smo mi prošli, Oliver i ja i naše porodice, to najbolje mi znamo. Na Pinku se to dešavalo, ali ono što me je posebno zabolelo to je televizija Most, gde svi ti novinari i uradnici znaju ko je Oliver, znaju ko je Dragiša Milović.

 Ja sam pozvao urednika televizije Most Ljiljanu Janković i pitao šta se to dešava, kakvi se to spotovi emituju. Oliveru da se pripisuje albanska zastava, da je izdajnik, da je satelit Prištine, da je pokvaren čovek, da je nepošten čovek. Ona je rekla da je tu nemoćna i da je spot naručen i urađen u Beogradu. Dakle, ona je tu samo da sluša. Zato smo preko advokata podneli krivičnu prijavu i iskreno se nadam da ćemo na sudu dokazati ko je crtao metu Oliveru Ivanoviću, jer su se u tu harangu uključili i pojedini vladini službenici. Među njima direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže: ’'Ko glasa za Olivera Ivanovića taj glasa protiv interesa države Srbije, ko glasa za Olivera Ivanovića taj razbija jedinstvo države Srbije'. Dakle, sve smo to mi prošli i ono što je najteže u čitavoj toj situaciji je da smo bili zatvoreni, bez mogućnosti da kažemo da to nije istina. Tu istu gospođu Janković sam zvao i tražio 10 minuta da Oliver Ivanović i ja gostujemo na Televiziji Most, a ona nam je rekla da ne može, jer su svi termini zauzeti“, rekao je Milović.

On smatra smatra da istražni organi treba da uzmu u obzir i izveštaj TV Most pod naslovom „Da li Ivanović sa KFOR-om i Prištinom dogovara okupaciju severa Kosova?“

TV Most, koja radi u okviru Mreže Most i finansira se novcem poreskih obveznika Srbije, je 17.10.2018. godine objavila fotografiju Olivera Ivanovića kako se pozdravlja sa pripadnikom KFOR-a ispred automobila, a neimenovani izvor je televiziji dostavio i fotografiju i opisao navodne detalje o sastanku. U izveštaju TV Most je navedeno i da Ivanović taj sastanak nije najavio, niti je bilo kakve informacije o njemu izneo u javnost na konferenciji za novinare tog dana.

„Oliver ništa tajno nije radio. Znam kad je trebalo da se vidi sa tim oficirom KFOR-a. S obzirom da je Oliver još uvek pod istragom, to nije trebalo da bude javno, ali i to bi bilo javno da nije ove prepreke, ali samim tim što je neko to snimio i to prikazao znači da je Oliver praćen i da je želelo da se pokaže tako da on nešto sklapa na štetu Srba koji žive na Kosovu i Metohiji. To je takođe jedan od podataka koji ljudi koji se bave istragom treba da uzmu u obzir“, rekao je Milović.  

Glavna i odgovorna urednica TV Most Ljiljana Janković za UNS je potvrdila da je Milović zvao u toku izborne kampanje i pitao kakvi se to sportovi emituju, ali da nije tačno da je rekla da su naručeni i urađeni u Beogradu.

„Rekla sam mu da su to spotovi Srpske liste i da sam ih takve dobila i ne mogu da ih menjam, nije tačno da sam rekla da su naručeni i urađeni u Beogradu“, rekla je Janković.

Ona je potvrdila i da je Miloviću tada rekla da na TV Most nema slobodnih termina kada bi on i Ivanović mogli da gostuju.

„Apsolutno je tačno da nije bilo slobodnih termina i da su svi bili zakupljeni. Imam i dokaz mejlove da je sve bilo već popunjeno“, rekla je Janković. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi