Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Express: Žarko Joksimović osuđen na 6 meseci zatvora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

31. 01. 2018.

Izvor: Express, www.radiokim.net

Express: Žarko Joksimović osuđen na 6 meseci zatvora

Bivši direktor RTK2, Žarko Joksimović, koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja, nakon što je vratio slučaj na ponovno suđenje, osuđen je na 6 meseci zatvora, javlja prištinski Express. Joksimović je bio direktor kanala Radio televizije Kosovo na srpskom jeziku, a na zloupotrebe službenog položaja je naš medij ukazivao još 2013. godine u istraživačkom serijalu „Slučaj – RTK2“.

Presudu je u utorak najavio sudija Hoti, koji je optuženog obavestio da se s njegovom saglasnošću kazna zatvora može zameniti novčanom kaznom od 2.500 evra.

Joksimović je dužan da RTK-u, kao oštećenoj strani, vrati i još 1.226 evra u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.

Naime, pored krivičnog dela "zloupotreba službenog položaja", Joksimović je optužen i za "legalizaciju lažnog sadržaja", ali je za ovo delo tužilac naknadno povukao optužnicu.

Prema Osnovnom tužilaštvu u Prištini, Joksimović je u septembru 2013. godine, nakon odobrenja svog zahteva za radnu posetu na sajmu tehnike i tehnologije u Amsterdamu, a ovaj put nikada nije realizovao, zatražio naknadu od Finansijske službe na RTK 2.

Istoj je predstavio avionsku kartu, falsifikovan račun za prebivalište u "Briselskom hotelu Kontinental", kartu za putovanje autobusom i pečat na šengenskoj vizi u njegovom pasošu. Prema optužnici, iznos koji je Joksimović primio u ime ovog službenog putovanja iznosi 1.226 evra.

Celu vest u originalu pogledajte ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi