Naslovna  |  Aktuelno  |  Izborna skupština UNS-a 2021. godine  |  Živojin Rakočević: Totalitarizam doveo do raskola u UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izborna skupština UNS-a 2021. godine

25. 05. 2021.

Autor: Gordana Petković Izvor: Nova.rs

Živojin Rakočević: Totalitarizam doveo do raskola u UNS-u

Ko će biti pobednik izbora 29. maja u najvećem udruženju novinara? Ima li aktuelni predsednik Vladimir Radomirović protivkandidata, ko je kome ugrožavao bezbednost i zašto obe struje Upravnog odbora veruju da se vlast meša u izbore u UNS-u u "Pregledu dana" govori novinar Živojin Rakočević iz Gračanice.

U Upravnom odboru UNS-a postoje dve struje, jedna okupljena oko Živojina Rakočevića, druga oko aktuelnog predsednika Vladimira Radomirovića.

Upitan zašto se kandidovao i šta mu smeta u trenutnom upravljanju u UNS-u, Rakočević je rekao da u tom udruženju godinu dana nije doneta nijedna normalna odluka i da su članovi suočeni sa jednom vrstom totalitarizma u donošenju odluka.

„Nismo mogli normalno da razgovaramo, nema dijaloga, na sednicama Uprave nema normalne komunikacije, nema zdravog stava o pitanjima profesije, kako ćemo se razvijati… Jednostavno, UNS su počeli da napuštaju ozbiljni ljudi i da se klone totalitarizma“, istakao je Rakočević.

Prema njegovim rečima, UNS je u proteklih godinu dana postalo mesto gde „ne možete dobiti reč, gde ne možete govoriti normalno i gde se ljudima ne da da govore.

„Zato je došlo do raskola i pucanja u UNS-u i ovog trenutka mi se borimo za demokratski kapacitet UNS-a, da izaberemo taj treći put, put neke slobode koja neće ličiti na partijska udruženja i koja se neće na ovakav način odnositi prema svojim kolegama i prema medijima, posebno na lokalu“, naglasio je Rakočević..

Kako kaže, došlo je do velikog sukoba koji se, na žalost, “preneo na ličnosti i oduzeo ljudsko lice UNS-u“.

Pogledajte celokupno gostovanje Živojina Rakočevića u emisiji NewsMax Adria „Pregled dana“:

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi