Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska povodom teksta Ištvana Kaića "Treći metak Branke Prpe" (2014)

12. 04. 2014.

Autor: Gordana Suša Izvor: Blic

Sličnost nije slučajna

Ovaj tekst pišem na dan ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Desilo se juče, za čitaoce „ Blica“ danas! Poražavajuće je da urednica njegovih novina, Ljiljana Smajlović, kao njegova saradnica, dođe na njegovu komemoraciju posle objavljenog teksta u njenim i državnim novinama, teksta nedostojnog svakog čoveka i ljudskosti, u kojem se žrtva difamira. Malo premnogo!

A Slavko Ćuruvija se borio protiv prototipa osoba o kojima čitamo u enciklopedijama, a koje pomenuta Smajlovićka zastupa.

Na primer: Urednike novina je imenovao lično, i niko ko nije imao pismeno odobrenje partije nije se mogao baviti novinarstvom. Koristeći apsolutnu kontrolu nad štampom, postepeno je gradio legendu o sebi kao o čoveku koji je uvek u pravu i koji može da reši sve političke i ekonomske probleme. Lično je, u vremenskim razmacima, preuzimao vođenje ministarstava unutrašnjih poslova, vojske i oružanih poslova, Ministarstva inostranih poslova, gradskih uprava, javnih radova i ponekad istovremeno bio na čelu više ministarstava, a ujedno bio predsednik vlade i vođa najmoćnije stranke. Opoziciju je slistio.

Prepoznajete li ovu ličnost i koga Smajlovićka brani na grobu Ćuruvije!

Ako ne prepoznajete, na vašu štetu.

Ovo su izvodi iz biografije Benita Musolinija, svaka sličnost nije slučajna, pa vi vidite!

 

Ostali tekstovi iz prepiske nalaze se ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi