Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i TV Pink (2015-2016)

03. 11. 2015.

Autor: Ekipa Kurira Izvor: Kurir

Milovi janjičari

Režim Mila Đukanovića sa savetnikom premijera Vladimirom Bebom Popovićem na čelu, obračunava se s neistomišljenicima i napada Srbe u Crnoj Gori preko lista Informer Crna Gora i televizije Pink M, koji su za to debelo plaćeni, kažu sagovornici Kurira koji su na svojoj koži osetili napade Milovih medijskih „batinaša"!

Prema rečima naših sagovornika, crnogorski premijer, po već razrađenoj taktici, preko svojih medijskih glasila blati političke protivnike, a nije mu strano ni napadanje čelnika SPC i crnogorske elite koja nije nanjegovoj strani.

- Laž bombastično plasira Informer Crna Gora, a zatim idu vesti „Minut-dva“, u kojima Pink M celog dana razrađuje ono što je uzeo od Informera. Mislim da takvo laganje, podmetanje i izmišljanje nije zabeleženo u novinarstvu. Jedino što ije zanjinbitnoje volja njihovog i šefa Betje Popovića, koji radi za Mila Đukanovića - objašnjava za Kurir lider Demokratskog fronta Andrija Mandić. On kaže da je, kao i drugi, gajio nade da će Informer biti glas srpske manjine.

Milu draži Tači

 - Vučićević i dalje laže javnost da je veliki patriota, dok zajedno s Bebom Popovićem u Crnoj Gori pruža podršku Đukanoviću, kome su Hašim Tači i albanski političari draži od interesa Srbije. To je pokazao i kad je Crna Gora dala podršku Kosovu za Unesko. Koliko je spreman da ode daleko u svojoj prljavoj podaničkoj ulozi, govori i činjenica da je njegov Informer CG napao i Srpsku pravoslavnu crkvu - rekao je Mandić i dodao:

- Nažalost, shvatili smo veoma brzo da je Informer priručno sredstvo Đukanovićevog režima, kojim je trebalo obezbediti snažnu rampu za lansiranje najbrutalnijih laži i kleveta protiv onih koje je doživljavao kao svoje protivnike. To se ne odnosi samo na političare već i na pripadnike NVO sektora, intelektualce... - navodi Mandić.

On je ranije za Kurir rekao:

- Srbe u Crnoj Gori više boli batina kojom bije vlasnik Informera Dragan J. Vučićević radeći za Mila Đukanovića najprljaviji posao nego batina koju dobijamo od Milovih pendrekaša.

Lider Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević ističe da mu nije jasno zašto se Dragan  J. Vučićević predstavlja kao, kako kaže, „srpsko-ruskipatriota".

Šovinistički mediji

- On je lažni patriota jer u Srbiji promoviše upravo one vrednosti koje u Crnoj Gori napada, promoviše vrednosti i ugroženost Srba na Kosovu, Rusiju, dok u Crnoj Gori radi sve dijametralno suprotno. Mi u Demokratskom frontu i većina crnogorskih građana apsolutno smo uvereni da smo u medijskom mraku, koji je eskalirao u kombinaciji državne televizije Crne Gore, Pinka i Informera. Sve to se pretvorilo u tabloidni talog s morbidnim konstrukcijama, jer je svakog dana po jedan od lidera Demokratskog fronta napadnut najbizarnijim konstrukcijama - kaže Knežević i nastavlja: Jasna je kombinacija dogovora između njega i Bebe Popovića, koji su zacrtani u nekim režimskim podrumima i salonima kao dnevna ili mesečna doza crnogorske politike.

Vladimir Dobrosavljević, dugogodišnji savetnik Andrije Mandića, takođe je bio meta Informera.

- Beba Popović je lično tvrdio da crnogorska vlada ima uticaj na Informer i Pink Montenegro. Reč je o dva šovinistička medija potpuno okrenuta najtvrđim antisrpskim pozicijama, koje mogu da se zamisle. Dakle, to nije nikakva tajna. Pomenuti mediji se u Srbiji predstavljaju kao visokopatriotski, okrenuti pre svega nacionalnim interesima, a u susednoj Crnoj Gori, gde je trećina našeg stanovništva, radi se upravo suprotno. Šovinističke novine Informer vređaju sve što ima veze sa srpstvom - rekao je on.

Da Milovi medijski batinaši ne biraju način kako bi diskreditovali protivnika, pokazuje i to što je u srpskom izdanju Informera Kurir označen kao proamerički list, a u crnogorskom kao proruski. Napadi na našu medijsku kuću, da podsetimo, počeli su nakon što smo objektivno pisali o napadima na građane i opoziciju tokom protesta širom Crne Gore prošlog meseca. Osim što smo označeni i kao mski i kao američki medij, kako je Vučićeviću u kom trenutku odgovaralo, plasirane su i beskrupulozne laži da vlasnik „Adrija medije“ Aleksandar Rodić planira da postane novi premijer. Udara i na intelektualce.

Odmazde Đukanovićevog režima nisu bili pošteđeni ni crnogorski intelektualci, a najpoznatiji je napad na Vanju Ćalović, koja se suočila sa optužbama Informera da je akter pornografskog snimka. Onaje napadnuta po istoj matrici zbog delovanja njene NVO MANS, koja je na proteklim lokalnim izborima uspela da spreči izbornu krađu DPS.

Komentare Bebe Popovića, Mitrovića i Vučićevića nismo dobili do zaključenja broja.

Mitropolit Amfilohije

Pink i Informer napadaju SPC!

Đukanovićeve medijske batine nije pošteđena ni Srpska pravoslavna crkva, a mitropolit crnogorsko- primorski Amfilohije za Kurir kaže da su napadi Vučićevića i Mitrovića samo nastavak državne politike.

- To što rade Informer i televizija Pink nije ništa drugo nego nastavak nezdravog odnosa koji traje od 2000. pa naovamo, a posebno od proglašenja nezavisnosti Crne Gore, prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi. To je sistematski u svim segmentima državne politike, oni bukvalno ignorišu postojanje SPC, i sve što se radi, radi se u tom duhu - rekao je Radović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi