Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Uzeo 2,2 miliona od Pajtića da poboljša informisanje preko kulinarskog dodatka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

09. 12. 2014.

Autor: E. K. Izvor: Kurir

Uzeo 2,2 miliona od Pajtića da poboljša informisanje preko kulinarskog dodatka

Dragan Vučićević juče je ponovo uhvaćen u teškoj laži.

 

On je optužio Kurir da je od Vlade Vojvodine ove godine dobio 2,2 miliona dinara, ali je prećutao da je i on dobio istu sumu kao i naš list na konkursu koji je sproveden prošle godine.

Posebno je zanimljivo da je Vučićević te pare od vlade Bojana Pajtića dobio za projekat Iće i piće, a novac je bio namenjen za „unapređenje javnog informisanja o Autonomnoj pokrajini Vojvodini“?!

Tako do danas ostaje nejasno kako se ovim Vučićevićevim projektom unapređuje informisanje u severnoj pokrajini!

Međutim, nije Bojan Pajtić jedini među demokratama koji je pomagao Vučićeviću. Daleko darežljiviji bio je Dragan Đilas, nekadašnji gradonačelnik Beograda i lider DS.

Đilas je, podsetimo, zajedno s biznismenom Miroslavom Miškovićem imao vlasnički udeo u Presu, kojem je, preko svoje marketinške firme „Dajrekt medija“, davao svaku četvrtu reklamu. I sve to dok je na čelu tog lista bio Dragan Vučićević! Pres je tako od reklama godišnje dobijao oko 700 miliona dinara, a veliki deo tog novca dolazio je upravo od Đilasove firme. Poređenja radi, Kurir, koji je bio mnogo tiražniji od Presa, dobijao je tek svaku petnaestu reklamu.

Vučićević se, inače, kasnije često ograđivao od Miškovića i Đilasa, stvarnih vlasnika Presa, ali brzo je uhvaćen u laži. Inače, sve vreme je govorio da iza Presa ne stoje ni tajkuni, ni političari, niti bilo koje druge interesne grupe. S druge strane, vešto je izbegavao odgovore na pitanja ko mu je kupio džip, te odakle mu sat od 5.000 dolara. Zanimljivo je da je uvoznik „honde“, koju je vozio Vučićević, upravo firma „Delta motors“ Miroslava Miškovića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi