Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Vučićević je Đilasov plaćenik
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

17. 12. 2014.

Izvor: Kurir

Vučićević je Đilasov plaćenik

Urednik „službenog glasnika“ Informer Dragan J. Vučićević je po nalogu Dragana Đilasa i Miroslava Miškovića, svojih gazda u listu Pres, redovno pisao naručene tekstove i protiv bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića! To je gostujući u emisiji „Ćirilica“ potvrdio i sam Tadić.

 

Saznajemo da je Pres bilo vlasništvo Miškovića i Dragana Đilasa. Svake nedelje je bila kolumna u Presu protiv mene. Svake nedelje je gospodin Vučićević, koji je sada vlasnik i glavni i odgovorni Informera, pisao kolumnu protiv mene. U listu čiji je suvlasnik, sad se ispostavlja, o tome se govori više nego ikad, bio moj tadašnji potpredsednik.

Dakle, mi smo imali tu realnost, kazao je Tadić u emisiji, i na podsećanje voditelja da je u tom listu o njegovoj vlasti „kolumnista  Vučićević pisao kao o stoki bezrepoj“ nastavio: Bezočne laži.

To je realnost. Dakle, ja nikad u životu nisam pozvao niti Miškovića, niti Đilasa da pitam „zašto pišete protiv mene“.

Nije mi padalo na pamet jer sam smatrao da je to elementarna demokratija. Iako je Vučićević poznat po bezočnim lažima koje sad plasira u Informeru, jedna od retkih istina (uz možda TV program) koje je objavio u „službenom glasniku“ od osnivanja do danas upravo je taj Tadićev navod: „Suvlasnika lista Pres, koji je moju vlast nazivao stokom bezrepom, svojevremeno je plaćao moj tadašnji potpredsednik Đilas“.

Sve ostalo objavljeno u jučerašnjem tekstu pod naslovom „DS uređivao Kurir“, u kojem je preneo Tadićeve izmišljene izjave, ispostavilo se kao klasična manipulacija, kojoj je sklon, pošto po nalogu moćnika mora da napada naš list jer se usuđujemo da kritikujemo vlast.

Niz oklevetanih

Vučićević je tako nizu laži pridodao izmišljotine da je Tadić progovorio o medijskoj mafiji i rekao da su čelnici DS dilovali s Kurirom, pa da je DS uređivao Kurir, te da je „govoreći o kriminalnoj, tajnoj kupovini Politike i Novosti pominjao i vlasnika Kurira Aleksandra Rodića“. Sam Tadić juče je oštro demantovao pisanja Vučićevićevog „službenog glasnika“ navodeći da je dovoljno pogledati snimak emisije. Tadić je samo još jedan u nizu onih koji negiraju navode iz Vučićevićevog „službenog glasnika“.

Pitanja na koja Dragan J. Vučićević nije smeo da odgovori

Dragan J. Vučićević ni juče, po svom običaju, nije želeo da odgovori na pitanja Kurira.

1. Zašto ste objavili da je Boris Tadić rekao u emisiji „Ćirilica“ da je DS uređivao Kurir kada on to nikada nije izjavio, što je i sam demantovao?

2. Šta imate da kažete na izjavu Borisa Tadića da vas je njegov potpredsednik u DS Đilas plaćao u Presu, gde ste svake nedelje pisali kolumnu protiv njega i njegovu vlast nazivali „stokom bezrepom“?

3. Zašto ste izmislili izjavu Tome File da je tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića postavio DS i zato dosad nije pokretao priču o RBV i Kuriru, koju je on oštro demantovao?

4. Zašto ste izmislili izjavu Dušana Bajića, direktora RFV, da su gazde Kurira pravile svojevrsnu finansijsku vrtešku kojom su pokušali da onemoguće naplatu kredita od Metals banke, što je Bajić oštro demantovao?

5. Zašto ste izmislili da naša kompanija duguje štampariji „Rotografika“, pošto je to preduzeće dostavilo dokaz dopis od 10. 12. 2014. da Kurir nikome ništa ne duguje?

6. Zašto ste izmislili da naša kompanija duguje „Politika štampariji“ milion evra na ime ugovora o štampanju novina, pošto je „Politika štamparija“ dostavila potvrdu kojom se dokazuje da naš list redovno izmiruje sve ugovorne obaveze na ime štampanja?

7. Da li ste svesni da je objavljivanje netačne informacije krivično delo za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora?

Šta kaže zakon za prenošenje lažnih vesti

VUČIĆEVIĆU PRETI ZATVOR

Prema krivičnom zakonu (čl. 343) objavljivanje netačne informacije je krivično delo za koje zakon predviđa i kaznu do pet godina zatvora. Onaj koji je tražio da informacija bude objavljena, kao i onaj ko ju je objavio mogli bi da odgovaraju za krivično delo širenja lažnih vesti. Ukoliko je delo učinjeno putem sredstava javnog informisanja, kazna je od šest meseci do pet godina zatvora objašnjava sagovornik Kurira iz srpskog pravosuđa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi