Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  CIA udara na Bučića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

05. 11. 2015.

Autor: Ekipa Informera Izvor: Informer

CIA udara na Bučića

Šef američke obaveštajne službe CIA general Dejvid Petreus, koji preko investicionog fonda KKR u Srbiji kontroliše rad najvećeg kablovskog distributera SBB, televizije N1 i na desetine drugih medija, naredio je frontalni udar na premijera Aleksandra Vučića i njegov SNS, rečeno je urednicima Informera još u ponedeljak pre podne u više odlično obaveštenih diplomatskih izvora.

 

Na konkretan dokaz ovih informacija nismo morali dugo da čekamo već sutradan, u noći između utorka i srede, gazda „Kurira" Aleksandar Rodić u roku od dva sata potpuno je promenio uređivačku politiku svojih novina! Na Rodićevom internet portalu iznenada je, bez ikakvog vidljivog povoda, žestoko udareno po predsedniku Vlade njegovim saradnicima, ali i članovima porodice!

„Kurir", koji je sve do pre neki dan podržavao reformski kurs premijera, odjednom je počeo da prenosi najgore pljuvačke tekstove sa sajta TV N1! Tako je Vučić optužen da je lažov i diktator, dok je njegov brat Andrej označen kao siledžija koji ruši demokratski izabrane vlasti u opštinama širom Srbije!

Direktiva iz kabineta

Naslovi tih tekstova govore sami za sebe: Ima li sličnosti između Aleksandra Vučića i LujaXIV?!; Ništa od gradnje: Premijer obećao jeftine stanove, od najave se nije odmaklo; Opozicija kritikuje autoritarne sklonosti premijera Vučića.

Izvori Informera kažu daje ovo samo početak i da u narednim danima treba očekivati „orkestriran napad sa svih strana".

Cilj je da se stvori nepodnošljiva atmosfera, da se Vučić označi kao autokrata koji guši slobodu medija i sam odlučuje o svemu. Svakog dana imaćete bar po jednu novu, zvečeću aferu. Samo gledajte šta će se sve izdešavati... upozorava sagovornik Informera, visoko pozicionirani diplomata iz jedne moćne zapadne ambasade.

Aleksandar Rodić juče se uporno nije javljao na naše pozive, a nije odgovarao ni na SMS poruke. Da je stvar izuzetno ozbiljna, međutim, potvrdio nam je i jedan od urednika „Kurira ", koji je, iz razumlji vih razloga, insistirao na anonimnosti.

Striktno nam je naređeno da pratimo TV N1 i da urednici svaki tekst protiv Vučića odmah prenose na portalu! Nije bilo objašnjenja, jednostavno je stigla takva direktiva iz Rodićevog kabineta... prenosi naš sagovornik, koji je odbio svaku dalju priču na ovu temu. I dok novinarska udruženja nisu želela da komentarišu naša sa znanja, glavni urednik portala „Standard" Željko Cvijano vić kaže daje očigledno da su se protiv Vučića i SNS „podigle sve američke medijske akvizicije u Srbiji":

Nemaju više vremena da Vučića postepeno „ljušte" . napadajući mu najbliže saradnike. Sada se i on sam našao na meti! Očigledno je da će centar te medijske operacije biti TV N1, a prenosnici informacija mediji na koje SAD imaju uticaj...

Traže reket od države

Poslanik Vladimir Đukanović kaže da će „mediji koji rade na žeton" tek udariti iz sve snage po državi.

Kad uzmete u obzir činjenicu da je vlasnik TV N1, čije tekstove odjednom prenosi „Kurir", bivši direktor CIA, jasno je kao dan ko je nalogodavac napada. Prvo su degradirali Vučićeve najbliže saradnike, prijatelje i članove porodice, a sad su prešli i na direktan udar na njega... Nadam se da država neće pokleknuti, iako sam svestan da će svako ko bude branio premijera biti razvlačen i satanizovan zaključuje Đukanović. EKIPA INFORMERA

Premijer: Ne brinem se

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je juče u Sarajevu da ne želi da se bavi „Kurirom" u ovom momentu:

Video sam šta se piše, iznenadilo me je, ali o tome ne bih ovde govorio, jer to je naša unutrašnja stvar... Ne brinem za svoju poziciju, mnogo je važnija stabilnost regiona. Jedini problem tu neki imaju zato što moraju da izađu na izbore i pridobiju volju naroda. Ne može se na vlast bez izbora.

Igor Avžner medijski stručnjak

Svako ima pravo na uređivačku politiku, ali istovremeno nije ništa novo da iza svega uvek postoji nekakav materijalni interes.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi