Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

07. 11. 2015.

Autor: Dragan J. Vučićević Izvor: Informer

Nije ovo država

Definitivni dokaz da Srbija nije država preziva se Rodić. A zove Aleksandar.

To što se gazda „Kurira" i dan-danas, neometan od policije i tužilaštva, uspešno lažno predstavlja kao ugledni građanin, moralna gromada i medijski biznismen koji sam sebi pripisuje prirodno pravo na kupovinu „Politike" i „Večernjih novosti"; to što sa svojim ocem Radisavom Rajom nikada nije odgovarao za najstrašnije finansijske mahinacije i poreske utaje teške stotine miliona dinara; to što je samo njemu dozvoljeno da nekažnjeno krši sve medijske i finansijske zakone ove zemlje i da godinama neometano laže, ucenjuje i reketira; pa šta to sve jeste ako nije najbolji dokaz nepostojanja onoga što bi trebalo da se zove pravna država Srbija?!

Jer, da ovde ima države, ona bi u ovom slučaju morala hitno da sprovede zakon.

U slučaju Rodića mi ne govorimo o sitnim finansijskim ili poreskim prekršajima, već o kriminalu u kome je država Srbija oštećena za stotine miliona dinara poreza! U zahtevu za proširenje istrage koji je Više javno tužilaštvo još 22. januara 2009. poslalo Višem sudu u Beogradu zamenik javnog tužioca Mirjana Jakovljević na 18 gusto kucanih strana detaljno je opisala rodićevski sistem privredne pljačke u kome je samo od 2000. do 2008. budžet Republike Srbije oštećen za tačno 201.710.754,00 dinara, dok su državna i privatna preduzeća i banke opljačkani za još 314.991.256,77 dinara! Ukupno su, piše u ovom dokumentu, Raja i Aleksandar Rodić izbegli plaćanje obaveza prema državi, bankama i poveriocima od čak 1.101.510.640,98 dinara. Da, dobro ste pročitali, 1,1 milijardu dinara!!!

I onda, posle toga, zvanično se desilo jedno veliko ništa! Istražni sudija je tek godinu dana kasnije naložio „spajanje postupka", Aleksandar Rodić je saslušan 19. februara 2010, a onda je sve završilo u fioci! Tadićevoj, Dinkićevoj, Homenovoj ili nekoj četvrtoj, sasvim svejedno. Tek, rezultat je država koje nema.

Rezultat je opšti medijsko-politički brlog u koji nas je gurnuo Aleksandar Rodić - čovek koji je u februaru 2010. zvanično dobio status „okrivljenog" za milionsku pljačku države i banaka. Rezultat je i zvanična najava ulaska Rodića, tate i sina, u politiku.

Na kraju da se razumemo, ako Aleksandar i Raja Rodić prežive u ovom agregatnom stanju, Srbija nikako neće.

Rodić

0 milionskoj pljački saslušan je 19. februara 2010, a onda je sve završilo u fioci! Tadićevoj, Dinkićevoj, Homenovoj ili nekoj četvrtoj, svejedno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi