Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Oprečni stavovi SNS i DS o reagovanju O. Kovačević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

04. 12. 2015.

Izvor: Tanjug

Oprečni stavovi SNS i DS o reagovanju O. Kovačević

Iz SNS danas je poručeno da je neprimereno što je urednica RTS Olivera Kovačević komentarisala sudske postupke i rad pravosuđa, a iz DS da je njena izjava njeno pravo i da su kritike na njen račun pokušaj ućutkivanja.

Povodom izjave Kovačevićeve za Kurir da bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira, šef poslanika SNS Zoran Babić je rekao da neko komentariše sudske postupke i rad pravosuđa, a što ne bi trebalo da se radi.

"Mislim da svako u ovoj državi mora da radi svoj posao, shodno Ustavu i zakonu pravosuđe je nezavisno i da bi kao takvo sačuvali ne smemo ni kao političari ni kao novinari da ga komentarišemo i opterećujemo sudske postupke", rekao je Babić novinarima u parlamentu.

Dodao je da bi voleo da se svako drži tog kodeksa, a sve u cilju da pravosuđe ostane nezavisno.

"Ne mogu da prihvatim da je nešto što je neprihvaljivo za političare prihvatljivo za nekog drugog", kazao je Babić, dodajući da se SNS trudi da izgradi državu jakih institucija.

Poslanica Pokreta socijalista Gorjana Marinković rekla je novinarima da nije tačno da u Srbiji vlada medijski mrak.

"Kurir nije dnevni list, već tabloid, koji i ne piše kritički, već perom očajnika, svakodnevno fabrikujući najstrašnije laži na račun članova vlade", rekla je Marinković i dodala da bi trebalo pustiti nadležne institucije da radesvoj posao i da se svi uzdrže od komentara bar dok traje postupak.

Poslanica DS Gordana Čomić kaže da su kritike na račun urednice RTS pokušaj da se ućutkaju mediji.

"To je poruka svima nama - ćut i kuš, i Oliveri Kovačević i vama i meni, samo što to ne deluje", rekla je Čomić, navodeći da je izjava Kovačević njeno pravo, a da je čak i njen posao da istražuje o čemu se tu radi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi