Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Stefanović: Šta je strašno što želimo da znamo kolika je zarada Olivere Kovačević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

05. 12. 2015.

Izvor: Blic, Beta

Stefanović: Šta je strašno što želimo da znamo kolika je zarada Olivere Kovačević

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović upitao je večeras šta je sporno u tome da se zna kolika je zarada novinarke Olivere Kovačević ocenivši da to treba da bude javna informacija kada neko prima platu iz budžeta države.

- Mi možda nećemo saznati nikada kolika je plata novinara poput Olivere Kovačević, ali mi imamo pravo da pitamo i to pravo niko ne može da nam uzme. Sloboda mišljenja ne važi samo za jednu stranu - kazao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je kazao da u Srbiji treba da vlada pravo i pravda i dodao da će MUP dati svoj doprinos tome.

Urednica zabavnog programa Radio-televizije Srbije (RTS) Olivera Kovačević ocenila je u sredu, povodom poziva vlasniku Adrija medija grupe Aleksandra Rodića u policiju, da bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira.

Sindikat novinara Srbije (SINOS) i Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) saopštili su večeras da je Srpska napredna stranka (SNS) dozvolila sebi da se "brutalno meša" u rad novinarke Olivere Kovačević i pozvali tu partiju da odmah prekine sa hajkom.

- SINOS i PROUNS pozivaju Srpsku naprednu stranku da odmah prekine sa hajkom na uglednu novinarku, koja se ogleda i u neprimerenom potenciranju njene zarade. Najveću političku partiju podsećamo da Ustav i zakoni Srbije garantuju slobodan rad novinara i SNS je obavezan da to poštuje - navela su udruženja.

SNS je, nakon toga, ocenio da je to brutalno političko mešanje u istražne radnje koje policija preduzima po nalogu Tužilaštva i zapitao koliki su ukupni prihodi Olivere Kovačević na RTS-u.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi