Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Tužilaštvo od policije traži dodatne provere za Rodića i Lađevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

11. 12. 2015.

Autor: Aleksandar Bojović Izvor: Politika

Tužilaštvo od policije traži dodatne provere za Rodića i Lađevića

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je radi dodatnih provera i prikupljanja podataka dostavilo MUP-u prijave protiv vlasnika „Kurira” Aleksandra Rodića i glavnog urednika ovog tabloida Milana Lađevića, osumnjičenih za podstrekavanja Aleksandra Kornica na lažno prijavljivanje krivičnog dela, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iako je ministar policije najavio povlačenje prijave protiv vlasnika i urednika „Kurira”, dodatne provere i prikupljanje podataka su zatraženi dok se čeka donošenje odluke Apelacionog javnog tužilaštva u vezi sa izjavljivanjem prigovora Kornica koji je podnosilac prijave protiv Damira Dragića i Dragana Vučićevića.

Tužilaštvo je združilo prijave protiv Rodića, Lađevića i Kornica i vodiće se jedinstveni postupak.

Podsećamo, „Kurir” je 27. novembra objavio optužbe Kornica na račun Dragana J. Vučićevića, vlasnika „Informera” i direktora tog lista Damira Dragića.

Kornic je naveo da su njih dvojica zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejem tražili da lažno optuži vlasnika „Kurira” Aleksandra Rodića.

Zbog ovih optužbi premijer je istog dana saslušan i dobrovoljno je išao na poligraf koji je potvrdio da govori istinu i da nema veze sa pomenutim optužbama. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi