Naslovna  |  Aktuelno  |  Mediji i inkluzija  |  UNS i AIA pozivaju na radionicu - Izveštavanje o osobama sa hendikepom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Mediji i inkluzija

11. 01. 2024.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS i AIA pozivaju na radionicu - Izveštavanje o osobama sa hendikepom

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Akademska inkluzivna asocijacija (AIA) pozivaju novinarke i novinare iz Beograda, Niša i Novog Sada na radionicu o izveštavanju o osobama sa hendikepom. Radionica će biti održana na Zlatiboru u periodu od 26. do 28. januara. Rok za prijavu je 21. januar.

Trening će učesnicama i učesnicima približiti koncept socijalne inkluzije, a predavači će prisutnim novinarima ukazati na to koju ulogu mediji mogu imati u njenom razvoju. Kroz korišćenje primera i interakciju, članovi Akademske inkluzivne asocijacije će novinarima skrenuti pažnju na najčešće greške u izveštavanju o osobama sa hendikepom.

Osim o načinu na koji je najbolje predstaviti osobe sa hendikepom u medijima, novinarke i novinari će imati prilike da nauče kako da se adekvatno ophode prema osobama sa hendikepom kada razgovaraju sa njima. Predavači će biti Milan Janković, diplomirani psiholog i izvršni direktor Akademske inkluzivne asocijacije, i Katarina Kel, diplomirana novinarka i specijalistkinja za komunikacije.

S obzirom na to da je za adekvatno informisanje osoba sa hendikepom neophodno prilagođavanje medijskog sadržaja, predavači će prisutne novinarke i novinare naučiti kako da kreiraju sadržaj koji bi bio pristupačan svima. 

Novinari koji žele da se prijave treba da popune formu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Vesni Vukas slanjem imejla na adresu vesna.vukas@aia.org.rs ili pozivom na broj telefona 069 730755.

Putne troškove i smeštaj pokriva Akademska inkluzivna asocijacija. Troškovi prevoza biće refundirani nakon radionice.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi