Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Odgovor Olivere Kovačević na optužbe predsednika UO RTS: I ja tebi Jedan dobar dan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

15. 02. 2023.

Autor: Olivera Kovačević Izvor: UNS

Odgovor Olivere Kovačević na optužbe predsednika UO RTS: I ja tebi Jedan dobar dan

Udruženje novinara Srbije (UNS) prenosi u celosti odgovor urednice Zabavnog programa RTS-a Olivere Kovačević, koja je i član Uprave UNS-a, predsedniku UO ove medijske kuće Branislavu Klanščeku.

 

Nismo ni slutili da se možemo obradovati dolasku policije na RTS jer smo dobili priliku da bar nekome u ovoj zlonamernoj medijskoj kampanji pružimo dokaze, predamo svu dokumentaciju, ugovore, fakture, iz kojih se jasno može videti da  na RTS nema nikakvih zloupotreba, niti kršenja Zakona, kako tvrdi predsednik Upravnog odbora RTS.

Što se tiče dnevne emisije u pripremi Zabavnog programa pod nazivom „Jedan dobar dan“, ona je trebalo da počne s emitovanjem 2020. godine. Nažalost, tada nas je korona zaustavila. U međuvremenu smo, uporedo sa svim ostalim poslovima, pripremili sve što je neophodno da bi emisija startovala, kao što su scenografija, renoviranje studija, rekvizita, špice, grafika, snimljeni materijali i slično. To je koštalo 13 miliona dinara i sve se nalazi na RTS. Ne u mom stanu ili džepu mog kaputa, kako je ustvrdio predsednik Upravnog odbora RTS. Inače, to nije moja emisija, niti ću je ja voditi, već će je raditi više urednika i voditelja Zabavne redakcije. U budžetskoj liniji za ovu godinu planirano je 200.000 evra za predviđenih 260 emisija (750 evra po emisiji, plus troškovi plata, dnevnica, rada studija i ostalog) i ta sredstva nisu potrošena, već planirana. Kao urednik Zabavnog programa po pravilniku RTS mogu da potpišem samo trošak do 80.000 dinara, što je daleko od 13 miliona koje je, inače, odobrio njegov Upravni odbor.

Nečuveno je da se na čelu Upravnog odbora RTS nalazi čovek , koji je tu samo sa ciljem da vodi hajku protiv RTS, njegovih autora i TV lica koji su svaki svoj dinar zaradili svojim znanjem i svojim radom. Svi oni zajedno su legalno zaradili od pomenutih emisija manje, nego što je podnosilac ove prijave dobio od RTS za njegov privatni festival Beogradsko proleće - 50.000 evra za dva sata nekvalitetnog programa. Pored toga, predsednik UO mesečno prima od RTS više nego što su plate većine tih voditelja koje je prozvao.

Naravno, uvek ćemo pozdraviti kontrolu onoga što radimo i kako radimo. Problem je što onaj ko je postavljen da nas kontroliše i ko sedi na čelu UO ne razume ono što čita i ne zna to što radi. Neznanje će uništiti svaku instituciju, nažalost.

 

Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS

Komentari (6)

ostavi komentar
pon

20.02.

2023.

gordianos [neregistrovani] u 15:58

Re: RTS da izadje na tržište

Upravo tako, izadjite na tržište, pa ako ste kvalitetni, imaćete para za svoje emisije. Istina, javni medijski servisi su uvek finansirani od države, delimično pretplatom, ali to ne znači da mogu da arče novac poreskih obveznika...
Za početak, istražni organi da udju u RTS i da se uvede prinudna uprava!!!

Odgovori
ned

19.02.

2023.

anonymous [neregistrovani] u 12:21

OLIVERA PODCENJUJE INTELIGENCIJU GRADJANA

Koleginice, ne pije vodu Vaše objašnjenje da emisija nije krenula zbog pandemije,a 14 miliona utrošeno za scenografiju,grafiku,špice...Štaviše,sami sebi padate "u usta".Prvo, u vreme pandemije ,kada su ljudi bili "zarobljeni", uloga TV je bila ogromna. Ona je trebalo da sačuva ljude u domovima,a vi- kakve li sramotne izjave- niste krenuli zbog kovida. Olivera, pa Vaše koleginice iz Informativne su u skadanderima ulazile u bolnice, svakog dana izlagale sebe zarazi, radilo se punom parom...A Vas je, jel te, sprečila pandemija,ali ne i 14 milčiona da ,po svemu sudeći, donar deo bude preliven u "nečije" džepove. Ne podcenjujte inteligenci9ju gradjana, znaju i sami da toliko para za pomenute stvari ne može biti utrošeno.U skladu sa ovakvim ponašanjem koleginice Kovačević ,koje je nečuveno, ona napada člana Upravnog odbora, i vredja ga- treba da usledi i reakcija UNS-a. Olivera Kovačević je, čini mi se, predsednica nekog Odbora ,ako se ne varam, da je reč etici,ili tako nešto, pa pitam rukovodstvo: može li ovakva osoba da ostane na toj funciji? Zbog ugleda Udruženja, kolege.Pozdrav, bivši radnik RTS-a.

Odgovori
čet

16.02.

2023.

anonymous [neregistrovani] u 21:11

Podrska

Podrska, ocigledno je hajka u pitanju.

Odgovori
čet

16.02.

2023.

Ex faca [neregistrovani] u 17:31

Kad bi moglo

Kad bi moglo neko neutralno istražno telo da istraži i preda isto tako neutralnom sudstvu predmete za tužbe pa ko je kriv neka robija a ne da se prepucavaju preko medija. Ali, sve gore pomenuto ne postoji tako da mi plaćamo kolko da se otarasimo viška para a ko ih kako troši i uzima ne smemo da znamo

Odgovori
čet

16.02.

2023.

Milan Đokić [neregistrovani] u 13:54

Podrška

Baš tako. Podržavam. Ako treba prvi potpisujem.

Odgovori
sre

15.02.

2023.

anonymous [neregistrovani] u 22:09

pretplata

postovani urednici, prikupicemo potpise da se ukine drzavno finansiranje rts. krenite na trziste da se finansirate. a pogotovo da se ukine pretplata kroz placanje struje,

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi