Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo Ljiljane Aranđelović UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

30. 07. 2013.

Pismo Ljiljane Aranđelović UNS-u

Doskorašnja direktorka TV Ćuprija Ljiljana Aranđelović poslala je UNS-u pismo u kojem navodi da je smenjena sa direktorskog mesta zbog „prekomponovanja vlasti“ u Ćupriji. Pismo prenosimo u celosti.

Do pre desetak dana bila sam direktor TV Ćuprija. Došlo je, do kako se to sada popularno kaže prekomponovanja vlasti, i kao što je to stari, dobri običaj u Srbiji, smenili su me na sednici zakazanoj po hitnom postupku, bez reči obrazloženja, pošto nisam njihova politička opcija.

Nije mi prvi put, kako god je dolazilo do promene vlasti, uvek su me menjali, a imam poduži radni staž na rukovodećem položaju, ali je sada bilo posebno bahato i osiono. Mesto direktora TV Ćuprije nije ni po jednom parametru primamljivo, a spadam u ljude koji misle da mi to nije dedovina, i verovatno ne bih ni reagovala, da Vam pošteno kažem, malo sam umorna od ovakvog stanja u medijima, i s prošlim predsednikom opštine nije bilo lako sarađivati, da me na to nije  postakao sam predsednik SNS Aleksandar Vučić, svojom izjavom da će se na njegovom udaru naći i njegovi partijski drugovi koji se osiono i bahato ponašaju.

Pa nešto razmišljam, pošto je praksa u Srbiji da jadna vlast nikad ne zna šta im rade partijski rukovodioci u provinciji, od Tita, preko Miloševića, pa nadalje, pomislih  da možda Vućić treba da čuje kako mu se ponaša predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, doduše od skora njihov član, ali čelni čovek opštine.

Naime, samo što je bila počela sednica Skupštine opštine, na kojoj je izvršena promena vlasti, kod mene i glavnog i odgovornog urednika došla su trojica momaka, koji su se predstavili kao „vrlo visoki funkcioneri SNS-a“ i rekli nam „da pazimo šta sada radimo, da više ne možemo da radimo kao do sada, a naročito sada da pazimo šta ćemo i na koji način da objavljujemo, da su  oni „krizni štab“, i rekli su da su oni izaslanici budućeg predsednika opštine.

Sat kasnije je došao „prvi koordinator predsednika opštine“, tako se predstavio,  i pokušao da izdejstvuje vanredne vesti i prekine redovan program. Njemu smo nekako objasnili kakva je procedura rada, ali drugom „kordinatoru, koga je lično predsednik opštine, zamolio da kontroliiše naš rad“ nismo nikako mogli. Posle dvodnevnog orgijanja u televiziji, vikanja, psovanja, lupanja  pesnicom u sto i prevrtanje stola ispred urednika, morali smo da zovemo policiju koja ga je na jedvite jade smirila.

Sledećeg dana u firmu dolazi da ga smiruje i sam predsednik Opštine lično, uz naredbu da imam razumevanje za „koordinatora“ jer je čovek veoma dugo u strancu i  očekuje protivuslugu za svoj partijski rad, uz napomenu da ja budem „kooperativna, ali da i onako neću još dugo“.

Sledećeg dana opet kod mene dolazi predsednik i potpredsednik opštine, i traže da odmah i neodložno postavim određeno lice za urednika. Ne pomažu obrazloženja da još zvanično nije izabran Nadzorni odbor, koji je nezamenljiv u razrešenju i postavljanju urednika, pa sledeći dan opet mi šalje radnike opštine da mi „pomognu“ da postavim novog urednika.

Završilo se posle desetodnevnog nadmudrivanja, telefoniranja i pretnji, bezobraznim, bahatim ponašanjem predsednika opštine, mojom smenom, bez obrazloženja na sednici po hitnom postupku, četiri dana pre isteka redovnog konkursa za direktora televizije.

Epilog je da su smenili i urednike, glavnog i urednika informativnog programa, bez normalne procedure, jer i dalje ne postoji zakonski verifikovan Nadzorni odbor. Naravno urednik je jedan od koordinatora, bez kvalifikacije - i poznajem dobro čoveka, elementarno nepismen.

U firmi se pravi atmosfera nesigurnosti, s jedne strane prave spiskovi prekobrojnih radnika, a na drugoj obećava određenim ljudima zapošljavanje bračnog druga, napredovanje u firmi i slično. Konkurs za direktora je završen, pored mene konkurisao je sadašnji v.d. direktor i mi smo jedini kandidati. Ispunjavam sve zakonske uslove, to nije slučaj sa drugim kandidatim, ali to nije problem, jer kažu zavisi kako se konkurs tumači, pa u kvalifikaciju može da se ubroji i kalemarski kurs, a u radno iskustvo i rad u kućnom savetu.

Naravno, vlast u prestonici, neće da se opterećuje ovakvim stvarima, ali je za utehu što EU traži veoma odlučno da država, tj. opštine izađu iz finansiranja medija. Eto ljudi dobro informisani, pa znaju na šta nam liče mediji. Ali sigurna sam da to neće biti baš brzo, kako se vidi iz priloženog,  lokalni funkcioneri mnogo vole da se slikaju, jer čemu sva muka, ako ih ne vide strine i komšije.

Ljiljana Aranđelović, bivša direktorka TV Ćuprija

Komentari (17)

ostavi komentar
pon

05.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:48

samo jedan komentar sadasnjem uredniku

e moj zeljko mitrovicu zasto pises gluposti na koju kartu igras nepismeni mutavi sotanu zasto bre lupas gluposti i zasto balatis kolegu snimatelja kada svi znaju kakav si sto te ovde lepo opisa bivsi dir ljljilja pod kojom maskom si sada kojoj stranci pripadas kada ni u jednu televiziju na teritoriji pomoravlja nisi mogo da radis jer nista neznas nebih da te pocenim znas po nesto i to sto znas nista neznas kako si dosao u tv nemanja sa ujku voju filipovica pokjnog zvanog gepek isto si tako dosaoi i u tv cuprija koliko sam cuo od tvojih kolega na tri audicije nisi prosao i ponovo ujce voja zavrsi posao kod pakija direktora cuvenog komunjare a sada velikog de-esovca presvucenog u sns dali te ljilja inspirisala da ne pises o tvojoj bruci i sramoti vec da balatis moga kolegu snimatelja znam ga kao postenog i iskrenog coveka a to sto vam on prica u oci to vas boli e u tome je vasa ljutnja pa valjda je parlamentarnije i iskrenije reci coveku sta mu fali i kakav je u oci nego iza ledja ne branim ja njega nikada se nije borio samo za njega vec za celu tv a takve ulizice kao sto si ti su plivale ali udavices se i ti i nikada neces da se povratis koji si ti naprednjak reci barem koliko knjizica i mas i ciji si clan u opste kod dos si bio kod dzipsona da bi bio urednik nisi kod ds i direktora vesne stojkovic radio sve prljave poslove gde je ona balatila svakoga clan si sps i jedinstvene srbije koliko te puta pokojni sadzakovic opominjao da ne prenosis palmi sta pricamo na sastanku a vodio te kao potparola gde si lupao gluposti e nas kolega zeljko skini prljav ves sa sebe i vodi racuna da ne potones nebih da pisem vise o tebi ali prvo sebe pogledaj ko si i sta si pa posle o drugome pisi pozdrav od kolege napomenuo bi da si nekada na prevaru bio i clan izvrsnog odbora uns-a dali su se te kolege pitale ko si i sta si i kojim se poslom bavis i sta si ucinio kao takav da nesto unapredis nasu yv cuprija koga si prestavljao samo svoj interes i dzep neka kolege iz unsa i provere ko si i sta si ako dosada nisu molim redakciju da objavi da nebi se ovakve budale vise exponirale na ovko brutalan nacin kolege tv cuprija pozdrav uns-u

Odgovori
ned

04.08.

2013.

Milisav [neregistrovani] u 00:10

Re:

Sabo? Ti li si?!

Odgovori
sub

03.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 23:55

Re: odgovor nepismenima

o cemu pises i ko te placa za takve gluposti crni nesretnice znas li ti a verovatno me znas iz plejade velikana crni nesretnice ko te placa i ko te gura u propast ja nikada nisam bio clan nijedne stranke a kamoli sps stideo bi se toga ja sam clan sns-a od osnivanja ne zbog funkcije nego kao osnivac prve opozicije u srbiji beli orlovi i srpski cetnicki pokret proveri da ne lupas gluposti skolu sam zavrsio redovno i pismen naravno imam vecu skolu od nepismenih i od tebe ali ne lupaj gluposti crni nesretnice dilbercicu ja sam onaj koji je rusio dve vlasti a mogu i ovu trecu naravno uz moga sticenika vucica to ce se i desiti pomeram ih kao sahovske figure narod mi veruje a zasto mi ti ne verujes jer sam svima direktorima reko da cu da im vidim ledja i video sam im ja se pitam za tvoju informaciju za sve kao osnivac sns u despotovac i gde sam i dalje clan i clan izvrsnog odbora a u cupriju sam onaj koji se pita za sve i zato me pitaj sta te muci da ne lutas i lupas gluposti i pises nebuloze pitaj me bre sta te muci sut karta ili 13.000 evra za prodaju frekfencije radio cuprije viti gazdi stara carsija u saradnji sa palmom koliko je podeljeno para neznam kako se dogovorio bivsi direktor sa sefom molim urednistvo unsa da ovo objavi jer nisam nikoga napao vec je to istinita prica o radiju i tv cuprija i bivsem direktoru za koje zna celo pomoravlje postupak je u toku pozdrav redakciji radnici tv cuprija vas mole da ovo objavite

Odgovori
sub

03.08.

2013.

PREKOBROJNI [neregistrovani] u 11:58

Re:

E moj Milorade Milorade, vidi se iz aviona da je tvoja škola VISOKA I VELIKA.... sigurno je bila bar na 3 sprata. Cega se pametan stidi, time se budala hvali. Jadna nam je ta RTV Ćuprija kada su takvi kao ti radili u njoj. Ja te samo opomenuh i rekoh ti da ti nisi NIKAKAV BOG da bi udarao pesnicama o stolove i zavodio red i formirao krizne štabove. Nije to tvoj posao, i ne treba TI TO da radiš, crni Milorade. I tebe će sutra ti isti tvoji partijski drugovi iz SNS-a da šutnu, i izbace sa te TVOJE televizije, jer i ti nemaš školu (ni osnovnu) a kamo li neku stučnu, ya SNIMATELJA. Možda si ti i došao BEZ VEZE 1997 godine na televiziji, samo zato što si ZNAO da radiš to što radiš..... ali i to si pokazao kroz ove protekle godine kako si radio. I sada bi da zasedneš u fotelju, kažeš da si ZASLUŽIO TO...... Čime bre, crni Milorade, čime si ti to zaslužio.
Javna preduzeća, danas u Ćupriji vode ljudi, koji osim partijske knjižice, nemaju drugih kvalifikacija. Nije ni čudo što nam je u muyeju direktor, kv automehaničar, u kulturnom centru, je direktorka koja ko zna šta ima završeno, i koja je od kulturnih manifestacija, u svom životu, jedino bila nakoncertima folk i turbo pevača i pevačica....
E sad nam još jedino ti fališ u toj plejadi direktora, ti sa tvojom školom.... koja VERUJEM da je baš stručna i koja baš odgovara direktorskom mestu, na koje si se nameračio. Ali to sve YA TEBE nema veze.... pa ti si ZASLUŽIO da budeš direktor, jer su tolike godine iza tebe, i godine starosti, a (posebno) i godine stručnosti, i partijskog staža u RS-i, SPS-u pa i sada u SNS-u.Neka ti je na čast i poštenje, a o svem tvom ponašanju će ipak suditi onaj svevišnji. Jedino što on NIKADA neće kazniti za tvoje postupke lično tebe, nego one tvoje, najmilije, koji su iza tebe. Patiće oni, a zbog ludosti tvoje, MILORADE, crni MILORADE

Odgovori
pet

02.08.

2013.

Vila [neregistrovani] u 17:03

Ćupričani moji!

Knjige braćo, knjige!
A ne zvona i praporci....

Odgovori
pet

02.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:48

Re: Odgovor na glupost

Kakvu skolu ima snimatelj Milorad vecu sigurno od tebe koji to pises a svaka vlast je slast a nepismenost i pisanje bivseg direktora je dokazala ko koliko vredi u televiziju i koliko pismen jer ona nije uspela da opismeni te ljude a snimatelj Milorad je dosao 97 godine u TV Cupriju zato sto je vec radio u neku televiziju i znao da radi taj posao ni preko nikakve ni stranke ni partije a bivsi direktor je dosao zato sto je isterana iz Radio Paracin treba je pitati a kako je dosla u TV Cupriju treba pitati Palmu koji je postavio na to radno mesto pocenivsi i ponizivsi sebe kao intelektualac kod nepismenog sta je ona uradila za ove godine provevsi u Tv Cuprija treba pitati nju koja je dovela sve nas do katastrofe a snimatelju Miloradu neka su ziva i zdrava i deca i unucici a bog ce nju da pita koga je zaposlila zadnji put babu u 58 god a njegova deca primaju socijalu 6000 din ko pisao ovo i ove gluposti kaznio ga danasnji dan a nas kolega Milorad je iskren ni cestit covek i zastitio je TV Cupriju od takvih kao sto i pisao ovaj text jer se zna sta je bilo bog vas blagoslovio kako govorite dodji u TV Cupriju da cujes istinu da nebi lupao gluposti

Odgovori
pet

02.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 09:41

Re:

Ja ti lepo rekoh, DA NE UMES, ni jednu prosto prosirenu recenicu da sastavis, a ovim tvojim odgovorom, si to i pokazao gospodine MILORADE MIJAILOVICU. SVI vi tamo na RTV Cuprija ste dosli kao clanovi NEKE partije, i bez IKAKVIH kvalifikacija za posao koji ste radili. Evo, ISTINE RADI, kazi nam licno ti, koju si to skolu zavrsio, pa cak i kurs a koja je ili koji je vezan za struku kamermana, koju si obavljao na RTV-u.
Zar te nije sramota da se ponasas i radis to sto radis. Dali razmisljas da ce i tebe neko sutra pomeriti, sa mesta koje tako zdusno zelis, i za koje SMATRAS da si zasluzio, a samo zato sto si trenutno clan SNS-a. Ko si bre ti da lupas pesnicama o sto, i pretis ljudima, koji si ti bre krizni stab uveo u RTV Cuprija.
Milorade, stavi prst na celo i dobro se zamisli. Imas i decu i unucice, i prvo ja ti nebih pozeleo da se prema tebi i njima isto tako kako se ti ponasas, sutra ponasa neko drugi. Neko ce te za ovo kazniti, kad - tad, a dali ce to biti, narod ili sami Bog............ razmisli, i ti, a i gospodja svrgnuta direktorka.....

Odgovori
pet

02.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 08:22

Re: odgovor na istinu radi

hvala na unapredjenju istine radi ja nisam urednik urednik jeste nepismen koga je ujka doveo u tv jer nigde pa i u tv cuprija gde nije prosao tri puta jer je sa govornom manom vec kulturan i nisam clan nijedne stranke koji si pomenuo ja sam clan sns ali ne u cupriju vec u despotovcu i nisam bio clan pre toga negde pogresno si in formisan ali nema to veze sa pismom bez imalo stida od bivseg direktora tv cuprija koja je pod palminom ingerencijom zastrasivala pretila i maltretirala radnike

Odgovori
čet

01.08.

2013.

akvaristika [neregistrovani] u 22:23

Kuda idu divlje svinje ?

Svi ovi komentari su na mestu . Ja bih dodao samo jos jedan . Dragi nasi sugradjani i politicari , ako nesto pod hitno ne promenite u programskoj semi televizije onda je zatvorite . Ovako nas sam bruka i cini nas predmetom podsmeha kod nekih ljudi koji nas vide putem kablovskog operatera . Bruka , bruka ....

Odgovori
čet

01.08.

2013.

PREKOBROJNI [neregistrovani] u 20:22

istine radi

Ma sve to zna i gospodja Ljiljana, ali jadna MORA i danas da bude poslušna, i napiše ovakvo pismo, koje joj je diktirano od nekoga koji je iznad nje. Dobro znamo i poznajemo Ćupriju i njene gradjane da bi smo poverovali u ovavo sramo pismo. Govoriti o nepismenosti svojih kolega, a i sami ste isti.... krajnje drsko i nekolegijalno.
Ono istina je i ta da je budući kandidat za direktora, ili glavnog urednika (gospodin kamerman) Milorad Mijailović, koji je taj posao dobio zavhaljujuci OGROMNOM iskustvu dok je snimao svadbe, po Ćupriji, čovek koji ne ume da sastavi jednu prosto proširenu rečenicu, ali je ODUVEK, bio partijski kadar, i ćlan više partija i stranaka koje su učestvovale u vlasti, pa tako i danas..... prvo SPS'ovac, pa RS'ovac, i danas SNS'ovac.....

Odgovori
čet

01.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 17:30

Svemu dodje kraj

JP TV Cuprija je mesto gde su uhlebljenje nalazili partijski kadrovi.Do sada su to bili "novinari" bliski SPS,pa JS ,pa GG"Ravanica",a o njihovom novinarskom zanatu ne treba govoriti.Programska sema je uzasna,a program na nivo prvih koraka.I Gdj-a Ljiljana dosla je za diroktora po nalogu Dragan Markovica Palme,jer je bila njegov kandidat za Predsednika Srbije,nakojima je neslavno prosla.Gda-Ljiljana je bila dobar novinar,ali politika je ucinila da to nebude,i od nje stvorila direktora,u stili"propali politicar, je dobar poslusnik".

Odgovori
čet

01.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 12:45

odgovor na pogresno prestavljanje

nebih mnogo da komentarsem ali gospoddja arandjelovic trebala prvo da preispita sebe cim je pisala ovakve gluposti jer ko gubi ima pravo i da se ljuti zna li ona ciji je sluga bila i ponizila sebe da bi sluzila necasnim ljudima jagodine i cuuprije

Odgovori
čet

01.08.

2013.

Jagodinacanonymous [neregistrovani] u 11:11

Re:

E, svaka vam cast, akademice. Ona je zboravila kako je dosla i kako se setala po pijaci sa celnicima Jedinstvene Srbije

Odgovori
čet

01.08.

2013.

Никола [neregistrovani] u 02:01

Уредништво

Не бих много да се везујем на горе поменути текст, колико би споменуо рад репортера, водитеља, камермана, монтажера (ако их уопште и има), одакле год да се крене, нико нема ни мало знања ни школе за то што обавља. Камерманима се тресу руке, слика није у фокусу, водитељи читају текст као деца у првом разреду (ако већ нису стигли да науче текст или да га предходно прочитају, могли сте да поставите једног такозваног "идиота" па да са њега читају). Да не спомињем то да једна телевизија, која се бави информисањем грађана, није у стању да има своју интернет презентацију, чак нису у стању ни да одговоре на свој мејл, ако га неко уопште и отвара.
Све у свему, ни предходна формација ништа није радила, а сумњам да ће и ова сада, тако да ће тај канал код мене кући и даље да се прескаче, барем док не видим нешто заиста интересантно и професионално урађено.

Odgovori
sre

31.07.

2013.

Akademik [neregistrovani] u 23:51

U laži su kratke noge, Palmina

Gospođa Ljiljo, došao predsednik opštine novo izabrani kod Vas prvog dana da Vam ukaže poverenje, da smanjite partijsku jednostranost, da radite transparentno .... ali vi to niste hteli da poslušate. Normalno da Vas smene, kad ste neobrazovani, niste iz grada Ćuprije a prenostie samo vesti iz Jagodine. Zamislite JP opštine Ćuprija prenosi samo vesti iz Jagodine, samo zbog Vaše političke ljubavi Jedinstvene Srbije. Ko je ovde normalan? Da sam ja na Erićevo mesto sigurno bih pisao Vama krivične prijave za ove neistine.
Laku noć novinarstvo ako nam ovakvi novinari ''vode novinarsku politiku''.

Odgovori
sre

31.07.

2013.

Теодор Перунски [neregistrovani] u 21:15

Хајде, будимо реални, колико-толико

Паааа... госпођо, ви изгрдите тог новог уредника који је, како написасте, елементарно неписмен, а судећи по томе где све (не) стављате запете, ни ви се нисте нешто претргли у писмености. Осим тога, свака власт ставља своје људе, а и нека раније је ставила вас. Ако вам није дедовина, и ако није примамљиво, како написасте, зашто сте се опет пријавили на конкурс за директора. Има још нејасноћа, је л да.

Odgovori
uto

30.07.

2013.

PREKOBROJNI [neregistrovani] u 23:43

sve sam olos do olosa

Ja bih hteo da pitam gospodju Ljiljanu Arandjelovic:
Kako i na koji nacin ste Vi zaposleni u rtv Cuprija, i kako i na koji nacin ste dosli na direktorsko mesto...... Izgleda da ste zaboravili te cinjenice, i Vas partijski put do fotelje i radnog mesta.
Neka vas je sram, sto KRITIKUJETE to kako ste se Vi i zaposlili i dosli na direktorsko mesto. To mozete pisati UNS-u, ali gradjane Cuprije ne mozete obmanjivati i lagati ih. Na zalost, doslo je vreme da i vas pomere, i da umesto vas OPET postave nekog partijskog poslusnika, a sve se odigrava UVEK PO ISTOM SCENARIJU, kao i ranije, kao i kod vaseg zaposljavanja i postavljanja na direktorsko mesto.
Ako imate i malo postenja i covecnosti, priznacete da sam U PRAVU.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi