Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo organizacije LINK PLUS UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

17. 10. 2013.

Pismo organizacije LINK PLUS UNS-u

Nataša Vukmirović iz organizacije LINK PLUS uputila je UNS-u pismo nezadovoljna tekstom u Večernjim novostima: "Paunović: Moj Partizan vodi čovek koji mačku s praga nije šutnuo". Pismo prenosimo u celosti.

Poštovana gospođo Smajlović,

u online izdanju (Večernjih) Novosti 12. oktobra 2013. objavljen je članak pod naslovom Paunović: Moj Partizan vodi čovek koji mačku s praga nije šutnuo.

Najoštrije osuđujemo izjavu poznatog sportiste g. Blagoja Paunovića koji je još uvek uzor mnogim mladim ljudima u Srbiji jer ona može da ima negativne posledice i da, makar kome izgledalo neverovatno, dovede i do žrtava.

Od januara 2006. član 269. Krivičnog zakonika Republike Srbije zabranjuje zlostavljanje i ubijanje životinja. Za zlostavljanje i ubijanje životinje zaprećena je novčana kazna ili kazna zatvora do godinu dana, a do tri godine zatvora ukoliko se radi o većem broju životinja.

 

Objavljujući Paunovićevu metaforu, redakcija Novosti dala je podršku nezakonitom, nehumanom i primitivnom postupanju sa životinjama, a u krajnjem slučaju i podstiče frustrirane čitaoce na zlostavljanje životinja.

Osuđujemo neodgovoran i nepromišljen postupak novinara i urednika Novosti koji su dali podršku osobama koje zlostavljaju životinje. Čak i oni koji ne vole ili ne prepoznaju lepotu fudbala ne bi bili tako nadahnuti da kažu "taj ni fudbalera nije šutnuo na terenu" jer bi to bio otvoren poziv na huliganstvo i nasilje na stadionima.

Kriminološke i psihološke studije dokazuju da nasilnici ne biraju žrtve i da zlostavljači i ubice životinja lako prelaze na ljudske žrtve.

Udruženje građana LINK PLUS zalaže se da se borba protiv nasilja nad životinjama prepozna kao važan segment borbe protiv nasilja u Srbiji. Molimo vas da nam se u toj borbi pridružite.

Srdačan pozdrav,

Nataša Vukmirović
LINK PLUS

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi