Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Kosovo Sever portal: Beta je neovlašćeno preuzela našu vest
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

28. 03. 2014.

Kosovo Sever portal: Beta je neovlašćeno preuzela našu vest

Glavna i odgovorna urednica Kosovo sever portala Tatjana Lazarević (kossev.info) obratila se Udruženju novinara Srbije navodeći da je agencija Beta „neovlašćeno preuzela vest“ sa ovog portala, koju su potom, kao agencijsku informaciju, objavili Politika, B92, RTK i Radio kontakt plus. Obraćanje prenosimo u celosti.

 

Obaveštenje o neovlašćenom preuzimanju vesti

Vest „Nema sastanka o uklanjanju barikada“,  koju je naš portal objavio juče u 20:16 minuta na http://kossev.info/strana/arhiva/nema_sastanka_o_uklanjanju_barikada/1232 , agencija Beta je u celosti preuzela, sa izuzetkom poslednjeg pasusa, uz minimalnu 'kozmetičku' modifikaciju i potpisala kao svoju.

Mi smo juče sa radija Kosovo i RTK, preveli i preneli vest o sastanku dva gradonačelnika, a zatim i obavili intervju sa gradonačelnikom Severne Kosovske Mitrovice Goranom Rakićem. On je u razgovoru sa mnom, demantovao ovaj susret, a što smo potom i objavili na gore navedenom linku.

Prema našim saznanjima, ovu vest sinoć nije imao niko osim nas. Štaviše, čitavo današnje jutro, u kosovskim medijima se i dalje 'vrtela'  vest o tome da će se dva gradonačelnika sastati, sve dok danas nismo primetili našu vest na sajtovima medijskih kuća „Politika“, „B92“, „RTK“ i „Radio kontakt plus“, a koji su ovu vest zapravo preuzeli od agencije „Beta“.

Kako nemamo potpun pristup informacijama agenciji „Beta“, mogli smo da vidimo samo skraćenu verziju naše vesti na njihovom sajtu  -http://www.beta.rs/default.asp?tip=article&kategorija=vestiizzemlje&ida=3040776&id&ime, za razliku od nekih od gore navedenih medijskih kuća, na čijim sajtovima postoji šira verzija naše vesti, poput  lista „Politika“  - http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/Rakic-Barikadu-na-mostu-na-Ibru-niko-nece-uskoro-ukloniti.sr.html

Naglašavamo da i mi, kao portal, prenosimo vesti drugih agencija, uvek navodeći izvor sa kojeg preuzimamo vest.

Ovaj protest ne ulažemo radi afirmacije našeg portala, već isključivo istine radi i osnovnog principa profesionalnog izveštavanja.

S poštovanjem,

Tatjana Lazarević

Glavna i odgovorna urednica

www.kossev.info

 

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

01.04.

2014.

sramota [neregistrovani] u 17:17

sramota

Sramota,
da se time bavite
ovo je vise nego samoreklama.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi