Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo urednika "Župske reči" Milutina Zdravića UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

28. 05. 2014.

Pismo urednika "Župske reči" Milutina Zdravića UNS-u

Pravi vandalski čin dogodio se prošlog petka, 23. maja 2014. godine, oko 14 časova kada je naišao Stajkovac, vraćajući se iz kafane u radno vreme.

Poštovane kolege,

Želim da Vas obavestim i zatražim Vašu kolegijalnu i profesionalnu podršku.

Od izlaska iz štampe mog poslednjeg broja novina „Župska reč“, gde sam se kao i ranije kritički osvrnuo na pojedine političke moćnike, a pre svega na predsednika Opštine Aleksandrovac, Jugoslava Stajkovca, on me preko svojih službi teroriše, maltretira i progoni. Zabranjuje prodaju novina na ulici, a ja to po Zakonu činim već 23 godine, koliko izlaze novine. Tačnije, 25. maja 2014. godine napunila je punih 23 godine, od kada je izašao prvi broj. Pošto je on „stalni“ predsednik ove opštine, i ranije sam imao problema sa prodajom novina, a bilo je momenata kada je tržišnom inspektoru naređivao da i sa kioska kupi moju novinu.

Pravi vandalski čin dogodio se prošlog petka, 23. maja 2014. godine, oko 14 časova kada je naišao Stajkovac, vraćajući se iz kafane u radno vreme. Pošto su me tog dana progonili inspektori i terali, čak i sa ulice, kao da sam ja najveći opštinski neprijatelj, ja sam na gradskoj klupi, sa prodavcem knjiga, držao oko stotinu novina, a Stajkovac je bez ikakvog obrazloženja, pokupio sve novine i stavio pod ruku, i odneo sa sobom, bez plaćanja!

Slučaj sam odmah uz Krivičnu prijavu prijavio stanici milicije u Aleksandrovcu, ali već nekoliko dana sve stoji. Načelnik milicije Slavoljub Sebić, je nakon dobijene informacije od dežurnog milicionera, izašao iz kancelarije i otišao, iako mu je teklo radno vreme.

 

 

Milutin Zdravić

Glavni i odgovorni urednik lista „Župska reč“ Aleksandrovac

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi