Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Otvoreno pismo "Obrenovačke hronike"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

07. 08. 2014.

Otvoreno pismo "Obrenovačke hronike"

Iz redakcije „Obrenovačke hronike“, lokalnog lista koji postoji više od 9 godina, poplava je „odnela“ kompjutere, štampače, skenere, nameštaj... i to ne bi bio nerešiv problem da nam poplava nije uništila tržište. Malo kome je do novina kada je uništena kuća i pokućstvo, uspomene... Ipak, potreba postoji, ako ništa drugo, ono kao prilog za istoriju Obrenovca.

Sopstvenim sredstvima smo posle poplave izdali jedan broj novina. Kako dalje bez novca u gradu koji vodi bitku sa egzistencijom. Za nastavak redovnog mesečnog izlaženja lista, koji je pre poplave imao siguran tiraž od preko dve hiljade, u ovom trenutku je obezbeđen deo sredstava putem ugovora o saradnji. Nedovoljno za pokrivanje osnovnih troškova.

Za pomoć smo se u protekla dva i po meseca obraćali udruženjima novinara, Službi za informisanje Grada Beograda, Ministarstvu kulture i informisanja i mnogim drugima. Nije bilo razumevanja.

Ako u najskorije vreme ne obezbedimo dodatna sredstva bićemo prinuđeni da zatvorimo novine. U ime Obrenovčana koji su rado čitali naš list, redakcije, desetak saradnika od kojih je deo renomiranih pisaca, ilustratora, fotografa i novinara molimo za pomoć koja svakako neće otići u honorare, kojih smo se svi odrekli, već samo za pokriće realnih troškova.

Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.

Dragan Lazarević

glavni i odgovorni urednik "Obrenovačke hronike"

obrenovackahronika@abssolutok.net,

062 8727 942

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi