Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Apel čitaocima za podršku portalu IN4S
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

12. 08. 2014.

Apel čitaocima za podršku portalu IN4S

Apel glavnog urednika IN4S Gojka Raičevića povodom teške situacije u kojoj se portal nalazi.

Poštovani prijatelji,

Portal IN4S, nastao usled potrebe da se probije disciplinovana, opasna i vrlo štetna režimska medijska blokada, izrastao je u jedan od vodećih internet medija u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj.

Odabir tema, kao i način na koji ih obrađujemo, obezbijedili su nam jedinstvenost u medijskom prostoru, a iz čega je proizašao čvrst i jasan identitet našeg medija.

Upravo zbog tog autentičnog pristupa i identiteta, IN4S je suočen sa stalnim pritiscima, te snažnom opstrukcijom različitih oblika.

Svakako, jedan od ključnih razloga ometanja i gušenja portala je i to što se, između ostalog, IN4S vrlo pažljivo i dosledno bavi stanjem prava srpskog naroda i kulture u Crnoj Gori. Režim je uspostavio ne samo atmosferu, već i institucionalne mehanizme za gušenje svih onih koji se javno zalažu za popravljanje položaja srpskog naroda, očuvanje srpske kulture i identiteta. Jasno je da u takvim uslovima nema govora o normalnom funkcionisanju portala, pa je doveden u pitanje njegov dalji rad i održivost, kao i ciljevi kojima smo posvećeni od svog osnivanja.

Veoma cijenimo podršku sve većeg broja naših čitalaca. Da bi ostvarili naše, zajedničke ciljeve, potreban nam je i zajednički napor. Da održimo IN4S! Za naš rad su potrebna vrlo skromna finansijska sredstva, a potpuno je jasno da ne mogu doći ni od režimskih institucija, a ni od koruptivno uvezanih i kontrolisanih preduzeća.

U našoj redakciji je zaposleno 7 ljudi. Svi troškovi za plate, za tekuće održavanje i ostale troškove iznose manje od 2000 evra mjesečno.

Ono što je neupredivo veće i što se ne izražava novcem je ogroman entuzijazam i posvećenost kod naših mladih saradnika koji ulažu ogroman napor kako bi IN4S opstao.

Potrebna nam je pomoć naših čitalaca kako bi još jednom probili režimsku blokadu i nastavili borbu za ostvarenje svojih ciljeva. Važno je da, svi koji su u prilici i kojima znači IN4S, shodno svojim mogućnostima, daju svoj finansijski doprinos opstanku našeg i vašeg portala. Rijetki su primjeri da opravdanost novca koji opredeljujete možete pratiti iz časa u čas, iz dana u dan, kao što je to slučaj sa portalom IN4S. Vjerujemo da su razlozi za postojanje portala IN4S duboko utkani u idealima naših stalnih čitalaca i da će, zahvaljujući tome, kao i osjećaju zajedništva opstati.

Vaš,

Gojko Raičević, urednik portala IN4S

http://www.in4s.net/pomoc.php

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi