Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo Regionalne televizije Kraljevo UNS-u: RRA nam nije smanjila naknade iako smo na poplavljenom području
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

21. 08. 2014.

Pismo Regionalne televizije Kraljevo UNS-u: RRA nam nije smanjila naknade iako smo na poplavljenom području

Regionalna radio televizija Kraljevo i Ibarske novosti poslale su danas UNS-u prigovor koji su podneli Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) zbog toga što se ova dva medija nisu našla na spisku medija kojima su zbog poplava smanjene naknade. Prigovor prenosimo u celosti

Republička radiodifuzna agencija

11 000 Beograd

Trg Nikole Pašića 5

Pr i g o v o r

Poštovani,

Povodom odluke saveta Republičke radiodifuzne agencije o smanjenju naknade emiterima sa poplavama ugroženih područja, donete 23. juna 2014. godine, ulažemo prigovor.

Ob r a z l o ž e nj e

Regionalna radio televizija Kraljevo svojim signalom pokriva ugrožena područja (Kraljevo, Vrnjačka banja, Trstenik, Kruševac, Čačak, Jagodina, Paraćin...) koja su zahvaćena poplavnim talasom koji je pogodio našu zemlju 15. maja. Zbog vanredne situacije, naša informativna kuća emitovala je dvadesetčetiri časa izveštaje sa ugroženih područja, pa vam ovom prilikom dostavljamo i deo snimljenog materijala sa terena. Takođe, dostavljamo vam i deo priloga koji se odnose na sanaciju poplavljenog područja, koja je nažalost, još uvek u početnoj fazi. 500 domaćinstava još uvek je raseljeno, a predsednik srbije je samo u julu mesecu dva puta posetio Kraljevo i tom prilikom je donirana humanitarna pomoć iz fondacije „Dragice Nikolić“. Do kraja avgusta je najavljena još jedna poseta predsednika Srbije, a iz fondacije biće sanirano 260 kuća. Procenjena šteta koju su u Kraljevu i okolini izazvale Zapadna Morava, planinske reke i brojni bujični potoci, iznosi više od pola milijarde dinara. najveća šteta je na infrastrukturnim objektima i ona premašuje 250 miliona dinara.

U poplavama koje su u maju pogodile naš region, veliki broj naših komintenata i privrednika pretrpeo je ogromne materijalne štete, što se odrazilo i na naše sklopljene ugovore i kompletno poslovanje. Osim toga, klijenti koji nisu direktno pogođeni poplavama, svoja sredstva namenjena za medije preusmerili su u humanitarne svrhe.

Interesantno je da su se na vašem spisku od 61. emitera našle radio i tv stanice koje nisu pogođene majskim poplavama. Kao primer navodimo emitere iz Vrnjačke banje, tačnije, opštinu Vrnjačka banja poplave su pogodile samo za uskrs koje nisu mimoišle ni grad Kraljevo. Osim toga, Regionalna televizija Kraljevo svojim signalom pokriva i informiše građane Vrnjačke banje (TV Vrnjačka banja ne emituje program jer su zaposleni proteklih meseci uglavnom bili u štrajku). Po svim anketama naš program prati više od 90% građana Vrnjačke banje.

Na osnovu gore navedenog, obraćamo vam se sa molbom da  uvažite naš prigovor, kako bi se i Regionalna radio televizija Kraljevo i Ibarske novosti d.o.o. našle na spisku emitera za smanjenje naknade u narednom periodu.

U prilogu vam dostavljamo diskove na kojima se nalazi samo deo snimljenog materijala sa poplavljenog područja. Takođe, dostavljamo vam i tekst sa zvaničnog sajta Udruženja za vanredne situacije Republike Srbije. Kao potvrda da se nalazimo na poplavljenom području, podsećamo da je i Vlada Republike Srbije otvorila namenske račune za pomoć ugroženim područjima, među kojima je i grad Kraljevo.

 

S poštovanjem,                                                               U Kraljevu, 20. 08. 2014. god.

 

Radio televizija Kraljevo i Ibarske novosti d.o.o.

direktor,

Violeta Konjokrad

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi