Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo Radio televizije Kruševac UNS-u: Novinar Marković nije bio pijan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

02. 12. 2014.

Pismo Radio televizije Kruševac UNS-u: Novinar Marković nije bio pijan

Povodom tekstova koji su se pojavili na internet-portalima i u pojedinim dnevnim listovima, a u kojima se tvrdi da je novinar Televizije Kruševac Ljubiša Marković bio pijan kada je snimao izveštaj sa utakmice Napredak–Donji Srem, uređivački kolegijum i svi zaposleni u Radio Televiziji Kruševac poslali su UNS-u pismo u kojem demantuju objavljenu informaciju. Pismo objavljujemo u celosti.

1. Nije istina da je naš novinar bio pijan tokom obavljanja svog posla. Naprotiv, radi se o čoveku koji uopšte ne konzumira alkohol; koji, uglavnom kao sportski novinar, radi u našoj informativnoj kući više od 40 godina i koji danas pored drugih, obavlja i dužnost odgovornog urednika Radio Kruševca. Dakle radi se o visokom profesionalcu, iskusnom novinaru i čoveku koji je kao takav prepoznatljiv u sportskom i novinarskom svetu ovog kraja Srbije.

2. Zaključak, koji je autor ove informacije izveo, a samo na osnovu načina interpretacije teksta našeg novinara u navedenom izveštaju sa utakmice, je neodgovoran i verovatno tendeciozan i zlonameran. Svi koji poznaju Ljubišu Markovića, lično ili preko njegovih obraćanja posredstvom medija, znaju da je godinama unazad to njegov stil saopštavanja i govora. Pri tom jasno je i iz ovog priloga, a i iz svih drugih medijskih oblika, čiji je on autor, da informacije saopštava tematski pravilno i novinarski pismeno, što je za ovaj posao i najbitnije. Neodgovoran, zlonameran i tendeciozan autor naslova „Pijani komentator RTV Kruševac“, nije imao ni jedan dokaz da je naš novinar bio pijan, već je iskarikirao inače dugo godina unazad prepoznatljivi stil govora Ljubiše Markovića, pri čemu je apsolutnom neistinom izvrnuo ruglu i njega i našu medijsku kuću, na globalnom nivou. 

3. Televizija Kruševac je zvanično najstarija regionalna televizija u Srbiji. Godinama unazad vodeći je informativni mediji u ovom delu Srbije i spada u red najkvalitetnijih i najgledanijih lokalno-regionalnih televizija u Srbiji. U skladu sa tim, ni u ovom slučaju, a ni do sada, nije se dešavalo, da se na neodgovoran način obraća svojim gledaocima, niti da se novinari i prezenteri poljavljuju u programu pod uticajme alkohola ili na bilo koji drugi neadekvatan način.

Na osnovu svih iznetih činjenica, koje su inače našim gledaocima i slušaocima već dobro poznate, smatramo da je ovakva neistinina informacija namerno plasirana s ciljem degradacije jednog iskusnog i uglednog novinara i jedne ugledne i profesinalne medijske kuće. Razlozi za pokušaj degradacije na ovako prizemni način, nam nisu poznati. Podržavamo našeg kolegu da istinu u ovom slučaju potraži pred sudskim organima protiv svih koji su autori i prenosioci neistinite informacije, te na taj način bar delimično ostvari satisfakciju ogromne štete, koja mu je na ovaj način naneta.

2. decembar 2014.                                                           saopštenje izdali

Kruševac                                                                      Uređivački kolegijum

                                                                                    i svi zaposleni u

                                                                                    Radio Televiziji Kruševac

 

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

03.12.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 19:35

poluistina

Tačno je da naš kolega Marković nikada u životu nije ni okusio alkohol. Tačno je i to da je Televizija Kruševac, najstarija lokalna televizija van Beograda. Ali nikako nije tačno da je simbol objektivnog informisanja i da je najgledanija u Rasinskom okrugu. Naročito to nije od kako je u Kruševcu na vlasti SNS a njihov istaknuti član Djordje Kovačević (postao član stranke 2 dana posle izbora 2012) na mestu direktora ove kuće.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi