Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo gradskog odbora DHSS-a iz Smedereva UNS-u: Lokalni mediji bojkotuju naše javne skupove
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

09. 12. 2014.

Izvor: UNS

Pismo gradskog odbora DHSS-a iz Smedereva UNS-u: Lokalni mediji bojkotuju naše javne skupove

Gradski odbor Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) iz Smedereva poslao je UNS-u pismo u kojem se žali na lokalne medije u ovom gradu - RTV Smederevo, radio Luks, sedmične listovi Naš glas i Naše novine, koji, kao su naveli u pismu, „dugo već bojkotuju javne skupove, saopštenja za javnost i konferencije za novinare“ DHSS-a. Pismo prenosimo u celosti.

Demohrišćanska stranka Srbije
Gradski Odbor Smederevo
Kralja Petra Prvog 22 , Smederevo

Poštovani,

ulažemo na ovaj način oštru Žalbu na rad, ili nerad lokalnih medija u Smederevu i upozoravamo na poprilično veliko kršenje etike, objektivnog izveštavanja od interesa za javnost, nepoštovanja prava da javnost sazna istinu!

Lokalni mediji RTV Smederevo, radio Luks, sedmični listovi Naš glas i Naše novine, dugo već (duže od godinu dana) apsolutno bojkotuju naše javne skupove, naša saopštenja za javnost i naše konferencije za novinare. U pomenutom periodu smo pozivali gore navedene medije više puta i ni jednom se nisu odazvali da pročitaju saopštenje za javnost koje smo dostavili, prisustvuju našoj konferenciji za novinare, čak nisu prisustvovali ni našem Glavnom odboru koji je održan u Smederevu, a takođe su odbijali da izveste i o uspešnoj akciji koju je naša omladina preduzimala. Naglašavam da su uvek uredno, tj zvanično obaveštavani i pozivani sa naše strane i uvek je to bilo ranije (bar dva dana ranije). Pozivi (ili saopštenja) su im uručivani i mejlom (sa pečatom i potpisom) i ličnim odlaskom u njihove prostorije.

Naše obraćanje javnosti, odnosno naša želja da se obratimo javnosti putem pomenutih medija, nikada nije bila previše česta, odnosno smo svega 4 puta pokušali za period od godinu dana i to : poslednji put smo želeli da održimo konferenciju za novinare, pre toga smo održali sednicu Glavnog odbora u Smederevu , pre toga pokušali da izdamo saopšenje za javnost, i sproveli akciju na međunarodni dan mladih - sve je to bojkotovano ! Imamo slike i video zapise na kojima se vidi veliki broj građana koji dolazi na naše događaje, ali ti mediji o tome ne izveštavaju.

Napomenuo bih da ovi mediji redovno izveštavaju i poprilično vremena posvećuju drugim lokalnim odborima političkih stranaka (posebno onih koji su u vlasti).

Osnovano se plašimo da je u Smederevu nastupio, ili da nastupa medijski mrak za nas i naše delovanje, a to ničim nismo izazvali.

Zbog svega navedenog, ljubazno pozivamo Vaše cenjeno Udruženje da utvrdi činjenično stanje i pomogne u ostvarivanju naših legitimnih i legalnih prava!

Ukoliko ovo nisu Vaše ingerencije, molimo Vas da nas uputite na drugu adresu jer je nepravedno, a mislimo i nezakonito, i veoma teško da neosnovano budemo isključeni iz lokalnih medija.

S poštovanjem,

Predsednik Gradskog odbora Smederevo

Ivan Petrović

 

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

14.01.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 21:11

Kombi stranka

Gospodin Petrović bi uz ovakvu paljbu po novinarima mogao da saopšti i podatak koliko DHSS ima članova u Požarevcu. I ako se radi o "kombi stranci", logično je da će novinare više interesovati rad stranaka koje su u lokalnoj koaliciji na vlasti, jer su i najodgovornije za dobr ili loše stanje u gradu.

Odgovori
sre

10.12.

2014.

Smederevac [neregistrovani] u 11:07

Vlast i njena bahatost

Finansijska koalicija u Smederevu: Pokret za Smederevo, korumpirani DS i SPS sada ugledni kadrovi (SNS),LDP i SPO lokalni privesci,KZBS Lukiceve kombinacije i odbornici koji su preleteli iz licne koristi....... Sve je ovo igranka bez prestanka, borba za sopstven interes, a narod se za vreme izbora koristi kao glasacka masinerija i zlouotrebljava kako bi politicari i njihovi poslusnici imali debelu korist i finansijski spokoj... JASNA DOSTA JE BILO......

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi