Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo UNS-u predsednika Građanske inicijative „Srpska“ Vladete Kostića: Spremni smo da predsedništvu Kosova platimo profesionalnog prevodioca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

20. 01. 2015.

Pismo UNS-u predsednika Građanske inicijative „Srpska“ Vladete Kostića: Spremni smo da predsedništvu Kosova platimo profesionalnog prevodioca

Predsednik Građanske inicijative „Srpska“ Vladeta Kostić poslao je danas UNS-u pismo u kojem navodi da se "pridružuje reakciji novinarskih udruženja i najoštrije osuđuje odnos predsedništva Kosova i predsednice Atifete Jahjage prema zagarantovanim pravima Srba na upotrebu maternjeg jezika." Pismo prenosimo u celosti.

 

Predsednik Građanske inicijative „Srpska“ Vladeta Kostić pridružio se reakciji novinarskih udruženja i najoštrije osudio odnos predsedništva Kosova i predsednice Atifete Jahjage prema zagarantovanim pravima Srba na upotrebu maternjeg jezika.

„Nedopustivo je i skandalozno da predsednica Kosova, koja tvrdi da odlično govori srpski jezik, pravoslavne vernike i pravoslavni Božić naziva „ortodoksnima“. Iskreno verujemo da ovakav odnos predsednice Kosova prema pravima srpske zajednice na upotrebu maternjeg jezika ne oslikava odnos celog kosovskog društva prema Srbima na Kosovu. G. I. Srpska spremna je da angažuje i plati profesionalnog prevodioca koji će predsedništvu Kosova pomoći u prevođenju vesti i intervjua kao i u uspostavljanju komunikacije sa medijima na srpskom jeziku koji se godinama unazad trude da ukažu i spreče najgrublje kršenje Zakona o upotrebi jezika u kosovskim institucijama“, izjavio je Vladeta Kostić.

Građanska inicijativa Srpska

Gračanica – 20.01.2015.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi