Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo Jovana Bukovale UNS-u: U “Zlatnom krugu” vređano dostojanstvo Nebojše Stefanovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

05. 03. 2015.

Pismo Jovana Bukovale UNS-u: U “Zlatnom krugu” vređano dostojanstvo Nebojše Stefanovića

Kolega Jovan Bukovala poslao je juče UNS-u pismo u kojem navodi da je “preneražen vređanjem dostojanstva ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u emisiji ‘Zlatni krug’ koja se emituje na TV B92”. Pismo prenosimo u celosti.

Poštovane kolege/koleginice,

osećam se slobodnim obratiti Vam se u vezi sa uvredama izrečenim u kvzu ,,Zlatni krug'' RTV B92 na račun ministra unutrašnjih poslova g. Nebojše Stefanovića, budući da sam ovaj događaj primetio i poslao prigovor Regulatornom telu za elektronske medije, koji mi još uvek nije odgovorio na predstavku!

Naime, u nedelju 01.03. 2015. RTV B92 je u redovnom terminu emitovala kviz ,,Zlatni krug''. Te večeri su, u jednoj od igara, takmičari imali zadatak da pogode ime i prezime aktuelnog ministra unutrašnjih poslova - gospodina Nebojše Stefanovića.

S tim u vezi, učesnik je objašnjavao saborci o kome je reč, pri tome nabrajajući sve ono što mu je prvo padalo na pamet, a za šta je smatrao da ide uz prvog čoveka policije. Tako se redom ushićeno mogli čuti: ,,lažni doktorat'', na šta je saborka odgovorila ,,dalje'', ne znajući na koga se odnosi, a potom se saborac ,,potrudio'' da je joj pomogne uz redni broj ,,prvi'' (u nizu afera na tu temu), na šta je ponovo odgovorila da nastavi dalje, dok je vrhunac usledio kada je tumač izgovorio uvredu (Neša) ,,slina''!

Kako je vreme isteklo, a takmičarka nije našla odgovor na ovu enigmu, voditelji su prešli na narednu igru, a ja sam ostao preneražen, te se nadam da će Regulatorno telo za elektronske medije hitno reagovati, jer su se u emisiji mogle čuti reči koje ne priliče jednom mladiću, a kojima se vređa ličnost i dostojanstvo građanina Republike Srbije, nevezano od toga što je gospodin Stefanović trenutno na ovoj visokoj funkciji i pripadnik vladajuće partije.

U nadi da ćete ovu moju opasku objaviti ili reagovati kao uvažene kolege/koleginice, srdačno vas pozdravljam i unapred zahvaljujem!

Jovan Bukovala

 

Komentari (3)

ostavi komentar
pon

09.03.

2015.

autor [neregistrovani] u 16:28

Re: odgovor

Poštovana gđice/gđo Jelena,

slažem se sa Vama u potpunosti. Naravno da bih reagovao ko god da je u pitanju, jer je to moja dužnost, kao redovnog člana, ali i kao državljanina ove zemlje, te budite sigurni da bih napisao kolegama apel ili molbu da objave, kao i ovo - uostalom, ali, ova situacija mi je sasvim slučajno zapala za oko u nedelju, a kasnije sam od prijatelja čuo da je emisija već reprizirana. Tim gore!

Veliki srdačni pozdrav i hvala na razumevanju!

Odgovori
pon

09.03.

2015.

Biljana [neregistrovani] u 13:57

Nema opravdanja

Veoma uvažavam tuđe mišljenje, jer predpostavljam da postoje i neki argumenti, ali javno vređanje je nedopustivo, bez obzira o kome se radi. Taj neko sutra možete biti i vi, da li to neki neodgovorni ili nezreli novinari vode uređivačku politiku B92, to ne znam, ali znam, da je vrlo ružno i nedostojno svakog pravog novinara, da iznosi uvredljive insinuacije, koje se odnose na neke sada vodeće ličnosti, jer niko nije kratkog pamćenja, i vrlo dobro znamo, kakva je bila i predhodna garnitura vlasti. Da je bila kako treba, nikada ne bi izgubila, tako ubedljivo izbore. Umesto da priznaju svoje greške i očiste svoje redove od raznoraznih "zloupotrebaša"Najmanje što smo očekivali, je da demokratski priznaju poraz i nastave da se bore poboljšavajući svoj imiđž, ali ne, sada nas uvlače u nekorektne političke trikove, nadajući se, da će tako pokupiti poene.Ali to kod nas ne ide tako, jer to stvara revolt.

Odgovori
sub

07.03.

2015.

Jelena [neregistrovani] u 10:36

Vredjani su i drugi

Zvuči neverovatno činjenica da je gospodin Bukovala reagovao na vredjanje ministra Stefanovića, ali je zato zanemario asocjacije na račun Ivice Dačića i Čedomira Jovanovića. koji su, kao i Stefanović, građani Srbije.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi