Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo UNS-u: Novembarska plata isplaćena samo polovini zaposlenih u Tanjugu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

16. 12. 2015.

Izvor: UNS

Pismo UNS-u: Novembarska plata isplaćena samo polovini zaposlenih u Tanjugu

Zaposleni u Tanjugu kojima je 16. novembra telefonom javljeno da više ne dolaze na posao poslali su danas UNS-u pismo u kom ističu da je novembarsku platu u ovoj agenciji dobio "samo deo zaposlenih s kojima je direktorka Branka Đukić krajem prošlog meseca potpisala ugovore o delu za novembar". Pismo prenosimo u celosti.

 

Menadžment Tanjuga isplatio je 15. decembra otpremnine svim zaposlenima u toj agenciji i novembarsku platu samo delu zaposlenih s kojima je direktorka Branka Đukić krajem prošlog meseca potpisala ugovore o delu za mesec novembar.

Na taj način, više od polovine zaposlenih u Tanjugu, kojima je 16. novembra u kasnim večernjim satima usmeno (telefonski) saopšteno da više ne dolaze na posao, ostalo je uskraćeno za zaradu u tom mesecu, uprkos tome što su u prvoj polovini novembra radili, a u drugoj polovini gašenjem radnih naloga oduzeto im je pravo na rad bez pisanog rešenja.

Početkom novembra Branka Đukić, kojoj je mandat direktora istekao pre godinu i po dana, na skupu svim zaposlenima potvrdila je da agencija ima novca još za novembarsku platu i da će raditi do kraja tog meseca.

Iz Pravne službe Tanjuga juče su zaposlenima koji nisu dobili novembarsku platu, već samo otpremninu, potvrdili da je neće ni dobiti, i da čak neće biti plaćeni ni za polovinu novembra, jer je, kako su naveli, radni odnos svima prestao 31. oktobra.

Odluka o pravnim posledicama prestanka Javnog preduzeća Novinske agencija Tanjug stupila je na snagu na dan objavljivanja u Službenom glasniku, odnosno, 5. novembra 2015. U toj odluci navodi se da će „direktor Tanjuga angažovati po ugovoru potreban broj izvršilaca radi obavljanja poslova u vezi s prestankom Tanjuga“, a ne za bavljenje novinskom delatnošću.

Zaposleni u Tanjugu kojima je telefonski saopšten otkaz

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

16.12.

2015.

pazljivi citalac [neregistrovani] u 19:01

Kako je moguce?

Javljam se samo kao neko ko pazljivo cita I prati dogadjanja u nasem novinarstvu i Tanjugu.
Potpuno razumem frustraciju nemocnog dela Tanjugovaca koji su dobili otkaz telefonom.
Zar je moguce da I posle tri zvanicne odluke Vlade o ukidanju Tanjuga 31 oktobra Tanjug I dalje radi?
Tanjug I dalje objavljuje clanke na svojoj website i ostale novine, pre svega Politika, objavljuju Tanjugove clanke kao udarne vesti
Zasto javnost nije obavestena po kom osnovu Tanjug I dalje radi?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi