Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo zaposlenih u „Sportu“ posle konferencije za novinare: Izgladnjivanje, pa sakaćenje Sporta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

24. 02. 2016.

Autor: Zaposleni u dnevnom listu "Sport" Izvor: UNS

Pismo zaposlenih u „Sportu“ posle konferencije za novinare: Izgladnjivanje, pa sakaćenje Sporta

Posle konferencije za novinare redakcije „Sporta“ održane u ponedeljak u Pres centru UNS-a, a povodom teškog položaja nakon prodaje ovog lista firmi Beoton R, menadžment firme je koleginici i kolegi koji su govorili na konferenciji dao upozorenje pred otkaz. O tome u pismu redakcije „Sporta“ UNS-u i javnosti koje možete pročitati u nastavku.

Nastavlja se nezakonito ponašanje vlasnika Beoton R doo prema zaposlenima

Izgladnjivanje, pa sakaćenje Sporta

Posle konferencije održane u Pres centru UNS, poslodavac Beoton R doo ne da nije pokušao da ispravi nedostatke ukazene od strane zaposlenih u dnevnom listu Sport, već je pokazao još veću bezobzirnost. Dvoje novinara koji su na konferenciji pričali o teškoj materijalnoj situaciji dobili su Upozorenje pred otkaz.

A da pridržavanje zakona ove zemlje Beoton R nikad nije bilo važno, pokazuje što su oboje, uprkos aktima ove države, istovremeno dobili i rešenja o godišnjim odmorima koji teku od tog trenutka.

Za novinu koja je po broju zaposlenih već ispod svakog tehnološkog mimimuma, ovo je samo novi dokaz da vlasnicima nikad nije ni bio važan Sport. Kao ni ljudi koji u njemu rade. Slanjem “nepodobnih” na odmore u vreme kad počinje prolećni deo fudbalskih šampionata Srbije, košarkaški, rukometni i odbojkaški ulaze u finiše takmičenja, znači da će posao da se raspodeli na preostale i onako preopterećene zaposlene. Valjda dok ne nađu nekog ko će biti u stanju sam da obavlja čitav posao izdavanja dnevne novine. Ili dok svi ne pobegnu od neprekidnog maltretiranja i omalovažavanja.

Koliko god da su ekspeditivni kad treba da zaplaše zaposlene koji samo traže obećano, a neispunjeno, vlasnici su nemarni da obaveste Zavod za zdravstveno osiguranje da koleginica održava trudnoću. Zbog tog propusta buduća majka još nije dobila ni dinar nadoknade.

Zaposleni dnevnog lista Sport

U Beogradu 23.02.2016.

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

24.02.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 21:08

Re: rame uz rame

Isti taj estradni menadžer je do nedavno bio rame uz rame sa premijerom i niko nije postavljao pitanje što je urušio grad, čiji je bio predsednik skupštine. Jedan grad na istoku Srbije, koji je potpuno posustao. Isti taj menadžer je vlasnik televizije u tom gradu, koja je pre njegovog dolaska, bila primer za lokalne medije. Čega god se taj dohvati, sve propada, a on se bogati. To se zna odavno, ali oni koji bi trebalo da zaustave ovakvee ljude, štite ih dok su u njihovim redovima. Sad kadd više nije uz partiju u koju se kleo, klupko se odmotava. Koliko li je takvih u ovoj zemlji!

Odgovori
sre

24.02.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 10:21

Stop

Gde je država, Vučić da reaguje da ove estradne hohštaplere dozovu pameti. EJ, Srbijo, baš smo na dobrom putu...za propast...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi