Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Politike nema u Makedoniji – čemu cena u denarima?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

06. 07. 2017.

Politike nema u Makedoniji – čemu cena u denarima?

Predsednik Kulturno – informativnog centra Srba u Makedoniji „Spona“ Milutin Stančić poslao je danas UNS-u pismo u kojem se osvrnuo na činjenicu da na naslovnoj strani lista "Politika" i dalje stoji cena ovog lista u denarima, iako se "Politika" više ne distribuira u Makedoniju. Pismo prenosimo u celosti.

Štampana izdanja Politike i Sportskog žurnala mesecima se ne dostavljaju u Makedoniju, s obzirom da su izostavljeni u aktuelnoj distribuciji srpske štampe u Makedoniji, čudno je da na njihovim naslovnim stranama i dalje stoji cena i u denarima – 30,00 denara?

Kome je namenjen taj deo „cenovnika“? Kako se, kao deo ignorisanih i odbačenih čitalaca Politike u Makedoniji, na razne načine snalazim i dovijam da pribavim primerak ovih listova, (na graničnom prelazu, kod vozača srpskih prevoznika, putnika, agencija...) pitam zašto se stvara zabuna kod kupaca. Ako se zaista drže do istine,  neka izbrišu cenu u denarima. Jer list kupujem i plaćam u evrima i dinarima, na daljinu sa - preporukom.

Neshvatljiva je i apsurdna praksa da u uslovima kada Politiku više ne distribuiraju čitaocima u Makedoniji, namenskim tekstovima i izveštajima odavde, koji se direktno tiču zbivanja u ovoj zemlji, potanko se fabrikuju prilozi dežurnih analitičara upućivanjem na neku istinu koju mi ovde ne vidimo.

Milutin Stančić

Kulturni centar Srba Spona - Skoplje

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi