Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Boban Tomić: Popust za novinare u Visokoj školi za komunikacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

26. 09. 2017.

Boban Tomić: Popust za novinare u Visokoj školi za komunikacije

Direktor Visoke škole za komunikacije iz Beograda Boban Tomić poslao je UNS-u pismo u kojem navodi da ova visokoškolska ustanova omogućuje popuste na cenu školarine za kolege novinare i članove njihovih porodica. Pismo Bobana Tomića prenosimo u celosti.

Poštovane kolege,

Nedavno sam pokrenuo samostalnu visokoškolsku ustanovu Visoku školu za komunikacije u Beogradu. U ovom trenutku to je jedina akreditovana  visokoškolska ustanova specijalizovana za obrazovanje visokoškolskih kadrova u oblasti medija i komunikacija.

Kao dugogodišnji medijski stvaralac, osnivač ili član skoro svih relevantnih profesionalnih udruženja u Srbiji i Vaš kolega, osećam potrebu i mogućnost da pomognem našim kolegama koji su radeći odgovorno novinarstvo postali tranzicione žrtve i dospeli u egzistencijalne probleme. Na Fakultetu političkih nauka sam pre deset godina odbranio doktorsku tezu o štetnosti privatizacije masmedija i dobro razumem njen poguban uticaj na naše kolege i odgovornost profesije.

Naime, na Školi koju sam pokrenuo obrazujemo kadrove za rad u širem okruženju kulture, medija i komunikacija a ne samo u novinarstvu. Uveren sam da imamo odlične programe. U tom smislu želim da ponudim svim kolegama članovima naših udruženja koji su u tranziciji ili ekonomskoj krizi ostali bez posla, ili onima koji su zaposleni u našim kolektivnim članicama a brinu za održivost posla, da po posebno povoljnim uslovima završe neki od naših programa komunikologije ili kulturologije, kako na osnovnim tako i na master studijama. Kolege koje su nekada prekinule studije kod nas mogu nastaviti studiranje uz priznavanje adekvatnih ispita. Oni koji imaju diplome novinara mogu sigurno savladati naše nove programe i time povećati izglede za pronalaženje posla kako u novinarstvu tako i u drugim profesijama. Razumevajući kritičnost trenutka u profesiji i solidarišući se sa kolegama u krizi ili bez posla, ovu ponudu proširujemo i na njihovu decu ili članove porodice. Ova ponuda se odnosi i na samostale novinare koji nigde nisu udruženi – freelancere pa ako ih poznajete slobodno im prenesite.

Za primenu ovog programa podrške obezbeđujemo delimične (40% – 60%) popuste na cenu školarine kako za kolege tako i zanjhove članove porodica.  Dodelićemo pet potpunih stipendija za kolege ili njihovu decu za koje se evidentira neophodnost i visoka potreba ovakve solidarne podrške. Za sve informacije o ovim pogodnostima i o studijskim programima zainteresovani mogu pogledati naš sajt na adresi www.viskom.edu.rs a za konkretne opcije popusta treba da nas kontaktiraju telefonom +381 64 980 60 60 ili emailom info@viskom.edu.rs.

S kolegijalnim pozdravom,

Dr Boban Tomić, direktor

Visoka škola za komunikacije, Beograd

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi