Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Odgovor Gorana Jevremovića na pismo Dušana Aničića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

13. 02. 2018.

Autor: Goran Jevremović

Prepiska Aničić – Jevremović

Odgovor Gorana Jevremovića na pismo Dušana Aničića

Novinar i vlasnik „Moravskih vesti“ Goran Jevremović poslao je danas UNS-u odgovor na drugo pismo u prepisci jagodinskog dopisnika Tanjuga u penziji Dušana Aničića i njega koje je UNS objavio juče.

Pismo Gorana Jevremovića prenosimo u celosti, a svu raniju prepisku Jevremovića i Aničića možete pogledati ovde.

Odgovor Gorana Jevremovića na bezočne izmišljotine Dušana Aničića

Bivši kolega i, za mene bivši čovek, penzioner Tanjuga Dušan Aničić kada nema argumenta i ne želi da odgovori na javno postavljena pitanja, onda vređa na ličnoj osnovi, izgovara bujicu bljuvotina i laži, a sada je otišao korak dalje i drznuo se da mi uspostavlja, kako kaže, laičku dijagnozu i čak tvrdi da sam psihički bolesnik.

Te reči su, kada su bili nemoćni, neki jagodinski moćnici već ranije izgovarali o bivšem uredniku TV Jagodina, a Aničić preuzima taj vokabuklar ili mu diktiraju.

Sve se to događa samo zbog teksta o izveštaju DRI i milionske tužbe grada prema Moravskim vestima, utrkujući se da me osudi pre suda on bljuje, valjda je neki loš alkohol u pitanju, niz neverovatnih rečenica. Zato i smatram da su njegova pisma deo orekstrirane kampanje protiv mene i jedinih nezavisnih lokalnih medija u Jagodini, internet portala centralmedia.rs i mesečnika Moravaske vesti.

Aničić mi se više od godinu da ne javlja na ulici i ne razgovara sa mnom kada smo na događaju iz samo njemu znanih razloga. Sada se javlja pismima, smatram po nečijoj naredbi, da me u javnosti prikaže šizofrenikom, paranoikom, beznačajanim i frustiranim.

Nije u mom maniru da mu lepim slične epitete, ali podsetio bih ga koliko sam pomogao članovima njegove porodice u svakom smislu i trenutku, a ako ne zna o tome može da pita svoje najbliže. Nikad nisam tražio ništa zauzvrat, ali neću otćutati njegove laži u pisma o meni.

Perfidna dezinformatorska nit rada u medijima koja je jasno prikazana u ovim pismima su lako oborivi.

Iluzorno je da se predstavlja članom UNS a priznaje da je predsednik novinarskog udruženja Klub novinara Pomoravlja, a pogotovo meni da spočitava. Konkursne komisije u kojima je član ili predsednik, ispred Kluba novinara Pomoravlja, širom Srbije favorizuju projekte jedne medijske kuće, dok u Jagodini dve godine zaredom samo jedan medij sa tri projekta dobija sva sredstva građana, čak ih i nenamenski troši.

Napada me lažima, a sam sebe demantuje jer je pisao o tome gde sam ranije radio. Dopisnički rad u redakcijama Blic, Novosti, Srpski telegraf, Alo, Danas, B92, Pres, Fonet, Kurir, Informer... u nekim redakcijama i po desetak godina, demantuje "najvećeg novinara koji je ikada koračao Srbijom" i sada deli lekcije o mojoj nekompetentnosti.

Na TV Palma plus radio sam godinu dana, otišao sam zbog veoma neprijatne atmosfere fizičkog i verbalnog nasilja u kojoj nije moglo da se živi i radi, u Novom putu od 1999. do 2015. godine, zatim sam osnovao svoje medijsko preduzeće.  

Diplome i akademsko zvanje govori o mom obrazovanju, pored mnogobrojnih edukacija za rad u medijima i novinarstva, na značajnom mestu je diploma Škole novinarstva UNS iz 1998. godine. Na kraju više od 25 godina radim u medijima i prošao sam sve uloge u medijima od saradnika do glavnog i odgovornog urednika, a sada i vlasnika.

Pozivam Aničića kao "novinarsku i medijsku veličinu" i kako voli da se predstavlja "predsedenika" svih novinara Pomoravlja, da podigne glas i javno zatraži od odgovornih i države da ubrzaju istragu i otkriju nalogodavce i ubice kolege Milana Pantića, te započnu istrage o prebijanju novinara i medijskih radnika, paljenju kuće urednika, predajnika i trafike. 

Aničićeva potreba da ljaga kolege i priča svakojake gadosti, a sada je počeo da postavlja i dijagnoze, slikoviti je odgovor zašto nema ni osnovnu komunikaciju sa ostalim kolegama.

Takođe, ni kolege iz Hrvatske o njemu nemaju lepo mišljenje, naročito u periodu ratnih događanja, zato su mu kasnije kazali, kada se najavio, da nije poželjno posle svega što je radio da dolazi u posetu bivšoj redakciji. Bilo mu je žao zbog toga, pa mi se jadao. Obećavam mu da će mu biti žao i posle ovih pisama i laži koje meni upućuje.

Objavljivanjem ovog odgovora za UNS je ova prepiska završena.      

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

14.02.

2018.

Јагода [neregistrovani] u 08:49

Независан од памети и етике

Душко Аничић је институција за Горана Јевремовића. Тужно је да УНС даје простора бескарактерном човеку, који никада није уживао поштовање својих колега. О његовом независном новинарству и етици требало би да говоре други, али, таквих у Поморављу нећете наћи.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi