Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo Tanjuga UNS-u povodom teksta Pištaljke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

23. 10. 2018.

Autor: Branka Đukić

Pismo Tanjuga UNS-u povodom teksta Pištaljke

Preneli ste tekst Pištaljke „Tanjug obmanuo novinare“ o zaveri koju je naša agencija mudro organizovala kako bi sprečila uzbunjivača Borka Josifovskog i predstavnike Pištaljke u nameri da ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru uruče dokumentaciju o trgovini smrću u beogradskoj Hitnoj pomoći.

Uzalud. Tanjug nije uspeo. Uzbunjivač je materijal predao i to mužu direktorke Tanjuga Vladimiru Đukiću, inače državnom sekretaru Ministarstva zdravlja, koji se hrabro odupro pokušaju svoje žene da sabotira ceo slučaj.

Sve to je otkrila urednica Pištaljke Dragana Matović u u uspešnom isledničkom postupku, a na portalu Udruženja novinara Srbije preneo njen muž Vladimir Radomirović, glavni urednik Pištaljke i predsednik UNS-a.

Sukobile se dve moćne porodice oko toga ko je uspešniji u sabotaži istine - Tanjug ili Pištaljka.

Evo, priznajemo, uspešnija je Pištaljka.

A, Tanjug priznaje da u ovom velikom slučaju sabotaže, koji je tako uspešno razotkrila Pištaljka, nikakvu ulogu nije imao gospodun slučaj, niti greška proistekla iz loše protumačene poruke.

Ne treba verovati direktorki Tanjuga - i tu je potpuno ispravno postupila urednica Pištaljke Dragana Matović, supruga Vladimira Radomirovića - da je sekretaru DESKA kasno uveče, nakon što je iz video redakcije dobila obaveštenje da za sutrašnje događaje nema dovoljno kamera, poslala poruku da otkaže POKRIVANjE ovog događaja, što je poruka za internu najavu Tanjuga - ko, šta i gde sutra radi i pokriva.

Ne treba verovati direktorki Tanjuga da je sekretar Deska poruku shvatio pogrešno, prevideo da se otkazivanje odnosi na slanje kamere i naše video pokrivanje sastanka, te u 22.57 sati poslao redakcijama mejl sa ispravljenom Najavom i boldovanom porukom da se otkazuje - sastanak.

Ne treba verovati direktorki Tanjuga da je tek u utorak ujutru, na poziv iz Ministarstva zdravlja u 10.30 i pitanje zašto smo obavestili redakcije da se otkazuje događaj, zbog čega ih zovu novinari, shvaćena greška i odmah potom, u 10.44 sati, na iste adrese, poslata, takođe boldovana, poruka da događaj nije otkazan.

U pravu je urednica Pištaljke koja je odmah shvatila da je u pitanju ozbiljna sabotaža, i što je, kako i priliči isledniku u čijim rukama je pravda, na ovo usmeno objašnjenje direktorke Tanjuga zavikala: Dajte dokaze!

U pravu su kada tvrde da direktorka nije mogla da dokaze, a ne da neće, jer - ko bi se i usudio da jednom od tako reprezentativnih islednika, od kojih po neki svaki dan kuca na Tanjugova vrata, ne pruži na uvid dokaze.

Žao nam je što nismo istog dana videli da je izveštaj istrage objavljen i na portalu Udruženju novinara Srbije, strukovnog udruženja, inače bismo odmah reagovali i predali dokaze mužu islednice Dragane Matović.

Izvinjavamo se što to radimo sa zakašnjenjem.

Branka Đukić, direktorka Tanjuga

Tekst "Tanjug obmanuo novinare, objavio da je predaja dokaza otkazana" možete pogledati ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi