Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Odgovor kompanije Adria Media Group: Nismo dobili sredstva na medijskom konkursu Beograda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

28. 11. 2018.

Izvor: Adria Media Group doo

Odgovor kompanije Adria Media Group: Nismo dobili sredstva na medijskom konkursu Beograda

Udruženje novinara Srbije (UNS) prenelo je 26. novembra 2018. godine na sajtu UNS online tekst „Podrška režimu jedini kriterijum za „javni interes““ autora I. Nikoletić, objavljen u dnevnom listu „Danas“. U tekstu se navodi da je „Kurir“, za ukupno tri projekta „kažnjen“ sa 2,5 miliona dinara, kao i da je „Grad Beograd nedvosmisleno potvrdio svoju rešenost da novac namenjen projektima od javnog interesa razdeli isključivo medijima priklonjenim vladajućem režimu“. Nakon prenošenja teksta, Adria Media Group UNS-u je poslala odgovor koji objavljujemo u celosti.

„UNS online“ je u tekstu „Podrška režimu jedini kriterijum za ’javni interes’“, objavio neistinite informacije o kompaniji Adria Media Group doo i mediju „Kurir“, koje škode našem poslovnom ugledu!

Tekst sadrži netačne i zlonamerne tvrdnje i zaključke.

Nije tačna informacija da je „Kurir“, koji je najvažnije izdanje kompanije Adria Media Group doo Beograd, na Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Beograda u 2018. godini, čiji je organizator Grad Beograd, dobio višemilionska novčana sredstva. Pogotovu je netačna i maliciozna tvrdnja da je „Kurir“ novčana sredstva dobio zbog podrške režimu SNS.

Upravo naprotiv, kompanija Adria Media Group doo iako je učestvovala na gore navedenom konkursu Grada Beorada, na istom nije dobila nikakva novčana sredstva, jer ni jedan od 5 (pet) projekata sa kojima je konkurisala nije podržan od strane komisije.

Istina je da je kompanija Adria Media Group doo, koja zapošljava nekoliko stotina ljudi i koja je lider u oblasti proizvodnje i izdavaštva štampanih i internet medija. „Kurir: najuticajnije dnevne novine Balkana“, je regionalno prepoznatljiv, cenjen i čuven srpski medijski brend, koji je poverenje građana zaradio zato što je uvek istinito i nezavisno izveštavao o događajima od interesa za javnost.

U Beogradu, 27.11.2018. godine                                                     Adria Media Group doo:
                                                                                               Aleksandar Rodić, direktor                        

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi