Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Ćosić: Vučićević targetirao novinarku N1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

25. 04. 2019.

Ćosić: Vučićević targetirao novinarku N1

Direktor televizije N1 Jugoslav Ćosić poslao je Udruženju novinara Srbije (UNS) pismo u kom se navodi da je glavni i odgovorni urednik „Informera“ Dragan J. Vučićević targetirao novinarku N1 Minju Miletić. Pismo prenosimo u celosti.

Poštovani,

Obraćamo vam se kako bismo vas obavestili o nastavku kampanje etiketiranja i diskreditovanja novinarki i novinara N1.

U današnjem gostovanju, u okviru jutarnjeg programa televizije Pink, glavni i odgovorni urednik Informera Dragan Vučićević, bez ikakvog povoda targetirao je i vređao našu koleginicu Minju Miletić. Izjavljujući da ima i drugih saznanja o njoj koja, kako je rekao, ne želi da deli sa gledaocima, Vučićević je suštinski sugerisao da na raspolaganju ima još kleveta, uvreda i neistina, kojima bi mogao da se posluži u određenom trenutku. Tako se, po ko zna koji put na ovoj televiziji, urednik Informera koji navodno brani integritet žena a posebno žena zaposlenih na televiziji Pink, po običaju herojski, obrušio na jednu ženu, novinarku TV N1, Minju Miletić. Radi se o uredniku medija, koji je prema ocenama Saveta Za štampu, u vrhu novina koje na svakodnevnom nivou krše etički Kodeks novinara Srbije.

N1 upozorava glavne i odgovorne urednike televizija sa nacionalnom frekvencijom da je nedopustivo da mediji otvaraju prostor za govor mržnje, uvrede, klevete i opasna etiketiranja, posbeno mediji koji svoj program emituju na frekvencijama koje su opšte dobro i pripadaju svim građanima Srbije.

 

Jugoslav Ćosić

Direktor TV N1

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi