Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Redakcija „Jedinstva“: Odbacujemo tvrdnje potparola kosovske policije da je Ivković vozila u alkoholisanom stanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

29. 08. 2019.

Redakcija „Jedinstva“: Odbacujemo tvrdnje potparola kosovske policije da je Ivković vozila u alkoholisanom stanju

Redakcija lista „Jedinstvo“ poslala je Udruženju novinara Srbije (UNS) pismo u kojem se odbacuju tvrdnje potparola kosovske policije Ismeta Hašanija da je, prilikom privođenja, novinarka ovog lista Sonja Ivković vozila u alkoholisanom stanju. Pismo prenosimo u celosti.

Odlučno odbacujemo kao neistinite tvrdnje portparola regionalne jedinice Kosovske policije Ismeta Hašanija da je novinarka lista „Jedinstvo“ Sonja Ivković 27. avgusta 2019. kada je uhapšena i sa lisicama na rukama sprovedena u policijsku stanicu u Gnjilane u pritvor, vozila u alkoholisanom stanju.

Uzimajući u obzir njen dvadesetpetogodišnji rad, korektnost, iskrenost i skromnost, kao i prošlonedeljno raspitivanje vojnika Kfora za list „Jedinstvo“ i novinarku Sonju Ivković, u potpunosti verujemo u njenu iskrenost i njenu verziju događaja.

Pitamo Ismeta Hašanija, na osnovu čega je utvrdio da je bila u alkoholisanom stanju, ako je odbila da uradi alko test.

Novinarka Sonja Ivković je primeran radnik i veliki profesionalac u svom poslu, koja godinama unazad piše o obespravljenom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i distribuira list „Jedinstvo“ Srbima po novobrdskim i gnjilanskim selima, a ne alkoholičar kako je želi predstaviti kosovska policija.

Kosovska policija umesto da da odgovor na brutalnost prema našoj novinarki, služi se neistinama i neprimerenim kvalifikacijama prema novinarki Sonji Ivković.

Ovo je očigledno zastrašivanja novinarke Ivković i pritisak na slobodu informisanja Srba na Kosovu i Metohiji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi