Naslovna  |  Aktuelno  |  Građani traže da novinari pitaju  |  Do doktora i u vreme policijskog časa – prethodno pozovite dom zdravlja i za svaki slučaj policiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Građani traže da novinari pitaju

10. 04. 2020.

Autor: S. Dimitrijević Izvor: UNS

Do doktora i u vreme policijskog časa – prethodno pozovite dom zdravlja i za svaki slučaj policiju

Građani koji osete zdravstvene tegobe i neophodna im je lekarska pomoć mogu kod doktora i za vreme policijskog časa, potvrđeno je Udruženju novinara Srbije iz nekoliko policijskih stanica u Beogradu.

U stanicama policije Stari grad, Vračar i Voždovac koje je UNS pozvao rečeno je da osoba sa zdravstvenim tegobama prvo treba da pozove korona-punkt u Domu zdravlja, ako sumnja na korona virus, odnosno dom zdravlja ili hitnu pomoć za druge zdravstvene tegobe.

„Ukoliko dobiju savet da sami dođu u zdravstvenu ustanovu, to treba da urade, bez obzira na policijski čas“, rečeno je UNS-u u policiji.

U sve tri stanice kažu da ukoliko policija zaustavi nekog sugrađanina koji je krenuo kod lekara, proveriće da li se on nalazi na trasi između mesta stanovanja i doma zdravlja ili bolnice.

Savetovano je i da, ako je moguće, sugrađani imaju neku medicinsku dokumentaciju sa sobom, ali ona nije neophodna.

U policijskoj stanici Stari grad rečeno je UNS-u da oni koji osete zdravstvene tegobe prvo treba da pozovu hitnu pomoć, a ako im je savetovano da sami dođu, to najave policijskoj stanici koja je nadležna po mestu stanovanja.

UNS je pozvao policijske stanice na teritoriji Beograda kako bi dobio odgovor na pitanje građanina koji je želeo da sazna kako oni koji osete simptome mogu nekažnjeno da dođu do korona punktova u domovima zdravlja koji rade do 22 sata, ako je na snazi policijski čas.

Sva pitanja građana koja UNS dobije za rubriku „Građani traže da novinari pitaju“ objavljena su na sajtu i društvenim mrežama ove novinarske organizacije. A UNS nastavlja da traži i objavljuje odgovore nadležnih i poziva kolege da takođe traže odgovore na pitanja građana koji se u vreme vanrednog stanja proglašenog zbog koronavirusa brinu za svoju i dobrobit bližnjih.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi