Naslovna  |  Aktuelno  |  Građani traže da novinari pitaju  |  Mačvanskim poljoprivrednicima odobreno kretanje od 5 do 20 sati; Kada će Badovinčani moći do svojih njiva?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Građani traže da novinari pitaju

13. 04. 2020.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Mačvanskim poljoprivrednicima odobreno kretanje od 5 do 20 sati; Kada će Badovinčani moći do svojih njiva?

Mačvanski poljoprivrednici koji su tražili da Udruženje novinara Srbije za rubriku „Građani traže da novinari pitaju“ sazna kada će im biti omogućeno slobodno kretanje dobili su odluku lokalnog štaba za vanredne situacije po kojoj im je odobreno kretanje od 5 do 20 sati svakog dana.

Štab za vanredne situacije opštine Bogatić je u u četvrtak, 9. aprila doneo odluku kojom je dozvoljeno kretanje poljoprivrednika putem i boravak na otvorenom radi obavljanja radova, bez obzira na starost, ukoliko za prevoz koriste traktor ili drugu poljoprivrednu mašinu namenjenu za te svrhe

U odluci je navedeno da je dozvoljeno kretanje od ponedeljka do nedelje od 5 do 20 sati.

U odluci u koju je UNS imao uvid navedeno je da lica koja imaju stoku (farmu) van svog domaćinstva, imaju pravo odlaska na istu u periodu od 5 do 20 časova.

Takođe, domaćini koji predaju mleko otkupljivačima to treba da završe svakim danom ujutru od 7 do 9 časova i uveče od 18 do 20 časova.

Štab za vanredne situacije opštine Bogatić naveo je da registrovana gazdinstva koja imaju potrebu za dužim boravkom na otvorenom mogu imejlom podneti zahtev za odobrenje kretanja Ministarstvu poljoprivrede, šumarsta i vodoprivrede. 

Novo pitanje mačvanskih poljoprivrednika za UNS-ovu rubriku „Građani traže da novinari pitaju“ je: Kada će država u saradnji sa nadležnim organima Republike Srpske i BiH obezbediti meštanima sela Badovinci, koji imaju zemlju u Bosni, pristup njivama? Zemljoradnici traže da im država omogući prelazak granice bar dva puta nedeljno, uz policijsku pratnju, a mesna zajednica organizovaće dezinfekciju poljoprivrednih mašina.

Odgovor: Ministarstvo poljoprivrede najavilo specijalne dozvole za poljoprivrednike sa njivama u BiH

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi