Naslovna  |  Aktuelno  |  Građani traže da novinari pitaju  |  Ministarstvo odbrane: Javljanje regruta bez posledica 15 dana po ukidanju vanrednog stanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Građani traže da novinari pitaju

28. 04. 2020.

Autor: S. Dimitrijević Izvor: UNS

Ministarstvo odbrane: Javljanje regruta bez posledica 15 dana po ukidanju vanrednog stanja

Svi koji su dobili poziv da se odazovu regrutaciji mogu to bez posladica uraditi u roku od 15 dana po okončanju vanrednog stanja, potvrđeno je Udruženju novinara Srbije za rubriku “Građani traže da novinari pitaju“ u Ministarstvu odbrane Republike Srbije.

"Svi koji su primili pozive za obavljanje vojne, radne i materijalne obaveze ne moraju da se jave na aktivnost zbog koje su pozvani, već to mogu da učine u roku od 15 dana od ukidanja vanrednog stanja i pritom neće snositi nikakve posledica zbog neodazivanja na primljeni poziv", stoji u odgovoru Ministarstva odbrane UNS-u.

Do kraja februara ove godine sve osobe muškog pola rođene 2002. godine i ranije trebalo je da se prijave Centrima ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu radi uvođenja u vojnu evidenciju. Nakon tog roka, slati su pozivi za regrutaciju na kućne adrese.

UNS je od Ministarstva odbrane tražio da odgovori na pitanje: „Da li na poziv za regrutaciju mogu da se javim posle ukidanja vanrednog stanja, a da ne bude posledica zbog nepoštovanja roka u kom sam dužan da se odazovem?".

Pitanje je UNS-u stiglo za rubriku "Građani traže da novinari pitaju" pokrenutu u vreme vanrednog stanja zbog borbe sa koronavirusom.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi