Naslovna  |  Aktuelno  |  Građani traže da novinari pitaju  |  Kada će PIO fond rešiti status građana koji su pre vanrednog stanja podneli zahtev za penziju? Hoće li i njima biti isplaćeno obećanih 4.000 dinara i 100 evra?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Građani traže da novinari pitaju

28. 04. 2020.

Izvor: UNS

Kada će PIO fond rešiti status građana koji su pre vanrednog stanja podneli zahtev za penziju? Hoće li i njima biti isplaćeno obećanih 4.000 dinara i 100 evra?

Udruženju novinara Srbije je za rubriku „Građani traže da novinari pitaju“ stiglo nekoliko pitanja u vezi sa rešavanjem statusa ljudi koji su pre vanrednog stanja podneli zahtev za penziju, a nemaju povratno obaveštenje od Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

„Predao sam zahtev za penziju u decembru, rešenja i penzije još nema. Kako da preživi u ovoj situaciji neko ko nema ni penzije, ni plate, ni pomoć države?“, glasi jedno od pitanja za nadležne koje je stiglo UNS-u.

Građanin koji je 24. februara podneo zahtev za penziju takođe se požalio UNS-u da iz PIO fonda nema obaveštenje o rešavanju njegovog statusa.

„Dobio sam kartončić da sam predao dokumenta, ali nisam dobio pin kod da bih pratio rešavanje mog zahteva, kako se navodi na njihovom sajtu. Poslao sam sina lično, ali tamo je zatekao samo portira i čistačicu“, napisao je UNS-u građanin koji navodi da od januara nema prihode.

Građani koji su se UNS-u javili zbog nerešenog zahteva za penziju zainteresovani su za odgovor nadležnh da li i njima pripada 4.000 dinara pomoći koje je vlast obećala penzionerima, kao i da li će se na njihov račun direktno uplatiti najavljenih 100 evra pomoći penzionerima u vreme vanrednog stanja.

„Nije za nas bilo ni paketa od opština, ali ni paketa za one sa nižim penzijama“, napisao je UNS-u stariji sugrađanin.

Odgovor: Fond PIO: Novčana pomoć i građanima koji čekaju rešenje o penziji

Komentari (3)

ostavi komentar
pet

28.08.

2020.

anvladaonymous [neregistrovani] u 19:14

pitanje za epileptičare

pitam direktora repuličkog pio fonada srbije dali epileptičari imaju pravo n a novčano telsno oštećenje u slučju da nema zašto nema kad je epilepsija nezgdna bolest centralnog nernog sistema molim vas pomognite da ostvarim prava izaštitu jelu pio boru treba da vi odobrite dabi imao prava molim odobritemi telsno oštećenje i tudju negu pomoć to je bolest koja treba da imam telesno oštećenje tudju negu pomoć čekam odgvor vladimir milanovic majdanpek broj telefona 030583929

Odgovori
pon

20.07.

2020.

svetlana [neregistrovani] u 18:37

invalidska penzija i tudja nega

suprug mi je dobio obavestenje da je u invalidskoj penziji od marta i dobio je tudju negu od oktobra prosle godine. resenje o tudjoj nezi je takodje stiglo u martu ali jos nije nista poceo da prima. radni staz mu je prekinut u maju znaci nikakva primanja. a samo obavestenje je dobio o penziji nikakvo predresenje ili resenje. molim vas da li neko zna gde da se obratimo jel u pio fondu u krusevcu samo kazu ,,bice,,. unapred zahvalna

Odgovori
uto

28.04.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 22:46

pomoć privredi-kovid

Molim vas da pitate da li će privredni subjekti koji se hvale rastom prihoda u prvom kvartalu 2020 (tj. koje ne mogu da pokažu pad prihoda) moći da konkurišu i dobiju iz budžeta sredstva planirana za pomoć privredi? Npr. firme koje su u vlasništvu Atlantic Group koja je danas, 28.04.2020 objavila da je u I kvartalu poslovala 10% bolje nego prethodne godine?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi