Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  NUNS traži objašnjenje o privatizaciji medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

22. 08. 2014.

Izvor: Privredni pregled, Beta

NUNS traži objašnjenje o privatizaciji medija

Nezavisno udruženje novinara (NUNS) zatražilo je juče od Agencije za privatizaciju objašnjenje odluke o prekidu privatizacije brojnih regionalnih i lokalnih medija.

U saopštenju NUNS je naveo da su se na spisku preduzeća u oblasti informisanja i komunikacija, objavljenom na sajtu agencije uz „Javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za subjekte privatizacije", juče uz nazive brojnih državnih medijskih kuća pojavila napomena „prekid privatizacije". 

Prekid privatizacije je označen za regionalne i lokalne televizije: RTV Kragujevac, RTV Pančevo, RTV Šabac, Niška TV, RTV Kruševac, TV Smederevo, TV Novi Pazar, TV Apolo Novi Sad, RTV Vranje, RTV Bačka Palanka, RTV Pruga Lajkovac, RTV Caribrod, TV Tutin i RTV Trstenik.

Među medijima za koje je prekinut postupak privatizacije su i radio stanice: Radio Subotica, Radio Bačka Bač, Šumadija - Aranđelovac, Radio Zrenjanin, Radio Požarevac, Radio Lazarevac, Radio Šid, Radio Novi Bečej, Radio Raška, JP Sečanj, JP Bačka Topola i Radio Medveđa.

Privatizacija je prekinuta i kod lokalnih državnih informativnih preduzeća: Reč radnika Aleksinac, BC Info - Bela Crkva, Cink - Novi Kneževac, JP Paraćin, IC Kikinda, Terra film Novi Sad, JP Petrovac na Mlavi, JP Vrbas i Novi put Jagodina.

NUNS je podsetio da je nedavno usvojenim Zakonom o javnom informisanju i medijima definisan izlazak države iz medijskog vlasništva, i precizirano da će privatizacija medija biti završena do 1. jula 2015. godine.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi